Descoperire neașteptată în Marea Piramidă din Egipt: Formă misterioasă găsită în interior, după 4.600 de ani VIDEO

Marti, 25 Februarie 2025, ora 02:27
10700 citiri
Descoperire neașteptată în Marea Piramidă din Egipt: Formă misterioasă găsită în interior, după 4.600 de ani VIDEO
Descoperire misterioasă în Marea Piramidă din Egipt FOTO: Britannica

Oamenii de știință, care au explorat structura veche de 4.600 de ani, au făcut o nouă descoperire neașteptată în Marea Piramidă de la Giza din Egipt.

Cercetătorii, care au folosit o tehnologie bazată pe unde electromagnetice, au găsit în interiorul piramidei o formă misterioasă de energie, care ar fi trebuit să existe doar în epoca modernă.

Inginerul aerospațial Christopher Dunn, care a petrecut ani de zile analizând piramida, a împărtășit recent că astfel de cercetări sugerează că a existat un scop mai important în spatele construirii structurii. Vorbind la Joe Rogan Experience, Dunn a spus că arborele nordic al piramidei are un aspect similar cu o structură folosită pentru a transmite microunde și energie electromagnetică, potrivit Daily Mail.

Oamenii de știință au explorat structura veche de 4 600 de ani cu ajutorul undelor electromagnetice, o formă de radiație care călătorește prin univers, descoperind că aceasta a concentrat și amplificat energia în anumite camere și în jurul bazei sale. Undele electromagnetice sunt utilizate în astfel de cercetări deoarece radiațiile interacționează cu materia în moduri unice, permițând experților să sondeze detalii specifice despre compoziția, aranjamentul și dinamica unei structuri.

Undele s-au acumulat sub formă de energie în camera regelui, camera reginei și o cameră neterminată de sub structură. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că piramida ar fi putut fi un rezonator gigantic conceput pentru a capta undele electromagnetice.

”Aceasta este o parte a teoriei centralei de la Giza”, a spus Christopher Dunn. ”Există două substanțe chimice care sunt introduse în cameră, iar substanțele chimice se amestecă și fierb hidrogenul [pentru a crea energie]”.

În ceea ce privește scopul transformării acestei structuri într-o centrală uriașă de energie curată, cercetătorii studiului au declarat că este încă un mister - dar egiptenii ar fi putut fi mult mai avansați decât se credea. ”Nu cred că există vreo parte a acestei piramide care să nu fi avut o funcție practică”, i-a spus Dunn lui Rogan.

Dunn a petrecut 30 de ani efectuând analize computerizate ale piramidelor, ajungând la teoria că vechii constructori egipteni au avut acces la unelte extrem de rafinate, tehnici moderne de construcție și chiar mega-mașini - în ciuda faptului că nu există nicio înregistrare arheologică a utilizării lor

Studiul din 2018, realizat de cercetători de la Universitatea ITMO, s-a concentrat pe răspunsul piramidei la unde cu lungimi de undă cuprinse între 656 și 1 968 de picioare (200-600 m), o gamă asociată în mod obișnuit cu frecvențele radio. Cercetătorii au modelat piramida ca și cum s-ar afla într-un mediu enorm - ceea ce înseamnă că au ignorat factorii externi precum atmosfera Pământului sau peisajul înconjurător - și apoi au examinat modul în care piramida a interacționat cu undele primite.

Mistere nedescifrate în interiorul Piramidei

De asemenea, au efectuat experimentele electromagnetice în condiții mai realiste, în care piramida era așezată pe o suprafață calcaroasă - similar cu amplasarea sa reală pe platoul Giza. Rezultatele au arătat că structura internă a piramidei, inclusiv cele trei camere ale sale, poate aduna și concentra energia electromagnetică primită de la aceste unde.

În modelele lor teoretice, atunci când undele la aceste frecvențe specifice interacționau cu piramida, acestea interacționau cu ceea ce oamenii de știință numesc „rezonanțe multipolare”. Acestea sunt modele de activitate electromagnetică care depind de forma și materialul obiectului cu care intră în coliziune.

Studiul a arătat că Camera Regelui, situată aproape de centrul Marii Piramide, a concentrat energia electromagnetică mai eficient decât celelalte camere. În scenariul mai realist în care piramida este așezată pe substrat calcaros, energia electromagnetică s-a concentrat sub structură, ceea ce sugerează că baza piramidei ar fi putut juca un rol esențial în distribuirea energiei.

Dunn a susținut că camera Reginei a fost ”o cameră de reacție... unde a fost produs hidrogenul”. ”Hidrogenul a umplut spațiile interioare ale Marii Piramide, care includeau camera Regelui”, i-a spus el lui Rogan. În ceea ce privește ceea ce colecta Marea Piramidă și pentru ce o făcea, Dunn a precizat că Pământul este bombardat constant de microunde, posibil de la hidrogenul atomic care datează încă de la Big Bang.

Interesant este că egiptenii antici nu ar fi putut duce atomi de hidrogen în piramidă. Așadar, Dunn presupune că ar fi folosit două substanțe chimice separate, turnate pe puțuri în Camera Reginei, care se amestecă și apoi fierb ca particule de hidrogen - declanșând rezonanța energetică. Cât despre ce ar fi fost aceste substanțe chimice și cum ar fi știut egiptenii antici cum să facă toate acestea, este încă neclar.

Între timp, cercetătorii cred că există unele aplicații practice reale care ar putea rezulta din descoperirea lor de la Giza. Folosind ceea ce au învățat de la Marea Piramidă, echipa a declarat că următorul lor obiectiv a fost de a proiecta propriile nanoparticule care ar putea recrea aceleași efecte în domeniul frecvențelor radio. Teoretic, aceste particule minuscule ar putea contribui la dezvoltarea de noi senzori și celule solare foarte eficiente.

Șoșoacă atacă la CCR decizia BEC prin care i se interzice candidatura. Europarlamentara, mesaj pentru Putin
Șoșoacă atacă la CCR decizia BEC prin care i se interzice candidatura. Europarlamentara, mesaj pentru Putin
Președinta partidului SOS România, europarlamentara Diana Șoșoacă, a depus duminică, 16 martie, o contestația la Curtea Constituțională a României cu privire la decizia Biroului Electoral...
Avertismentul unui fost europarlamentar pentru liderul AUR. „Simion are de ce se teme”. Contestația la CCR, judecată duminică
Avertismentul unui fost europarlamentar pentru liderul AUR. „Simion are de ce se teme”. Contestația la CCR, judecată duminică
Curtea Constituțională a României va analiza duminică, 16 martie, contestația depusă împotriva acceptării candidaturii președintelui AUR, George Simion, la alegerile prezidențiale din...
#descoperire stiintifica, #Marea Piramida Giza Egipt , #stiri externe
  1. Omul lui Trump dezvăluie ce a găsit la Europa Liberă și Vocea Americii: „Încălcări de reguli de siguranță națională”, „spioni” și „sute de milioane cheltuite pe știri false”
  2. Retragerea SUA de la baza aeriană Kogălniceanu, cerută într-o revistă apropiată de lumea Trump. "A venit vremea să decuplăm România". Călin Georgescu, printre motive
  3. Mesajul lui Ciolacu după incendiul mortal din Macedonia. „Împărtășim durerea oamenilor, suntem gata să oferim sprijinul nostru”
  4. „Nu voiam să mor”. Un pescar din Peru a supraviețuit 95 de zile singur în Oceanul Pacific
  5. UPDATE Tragedie într-un club. Cel puțin 50 de morți după un incendiu care ar fi izbucnit de la materiale pirotehnice FOTO/VIDEO
  6. Se scumpește călătoria cu trenul. Cât trebuie să plătească în plus pasagerii pe distanțe scurte
  7. Iarna revine în forță. Vreme rece în toată țara în următoarele zile. Zece județe, sub cod galben de vânt.
  8. Protest anti-american în Groenlanda, insula pe care Trump vrea să o ia de la Danemarca. "Yankeilor, duceți-vă acasă" FOTO VIDEO
  9. Cutremur duminică dimineață în România. Este al 19-lea seism în mai puțin de trei săptămâni
  10. Ce au însemnat Radio Europa Liberă și Vocea Americii pentru România. Trump lasă fără finanțare „vocea exilului românesc” din timpul comunismului