Descoperirea ce dă fiori întregii lumi: Noi pandemii ar putea fi declanșate de ceva necunoscut, găsit în China

Sambata, 09 Iulie 2022, ora 02:00
13822 citiri
Descoperirea ce dă fiori întregii lumi: Noi pandemii ar putea fi declanșate de ceva necunoscut, găsit în China
În ghețarii din Tibet au fost descoperiți microbi necunoscuți FOTO: Live Science

În mod cu totul neobișnuit, oamenii de știință de la Universitatea Lanzhou au făcut o descoperire îngrijorătoare pentru toată lumea, în China. Studiul publicat în revista Nature Biotechnology pe 27 iunie 2022, arată că au fost găsiți 968 de microbi în Tibet, cei mai mulți dintre ei nemaivăzuți pe Pământ, care ar putea declanșa oricând un nou val de pandemii globale.

Acești microbi necunoscuți au fost descoperiți în ghețarii din platoul tibetan, în regiunea autonomă din China, însă ei ar putea fi eliberați în natură odată cu topirea gheții, în urma încălzirii globale, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea Lanzhou din China au studiat 21 de ghețari de pe platoul din Tibet și au găsit dovezi privind existența a 968 de microbi, dintre care cei mai mulți dintre ei nu au mai fost observați până acum pe Pământ.

”Microbii patogeni moderni și antici prinși în gheață ar putea declanșa epidemii locale și chiar pandemii”, au spus cercetătorii în studiul lor.

Vești proaste pentru românii ce au luat o vitamină, toxică în exces: Ce a pățit un britanic care s-a îndopat cu aceste suplimente

În cadrul analizei, echipa de oameni de știință a adunat bacterii și forme de viață microscopice numite archaea din 21 de ghețari de pe platoul din Tibet, în perioada 2016–2020.

Folosind secvențierea genetică, cercetătorii au descoperit numai puțin de 968 de microbi. Unii dintre ei sunt comuni, cum ar fi Pseudomonas aeruginosa, care se găsește în sol și în apă.

Un astronom vestit avertizează lumea: ”Dacă Celiabinskul se repetă la New York sau Madrid vor fi sute de mii victime” VIDEO

Cu toate astea, marea majoritate (82%) dintre microbii descoperiți nu are o asemănare genetică cu microbii găsiți în alte medii.

Descoperirile sugerează faptul că mulți microbi au evoluat astfel încât să reziste la condițiile extreme din ghețarii tibetani. Podișul din Tibet este o sursă cheie de apă pentru unele dintre cele mai mari râuri din lume (Yangtze, râul Galben, Gange, Yarlung Tsangpo), ceea ce înseamnă că orice microbi periculoși ar putea ajunge rapid la un număr mare de oameni, dacă sunt eliberați.

#descoperire Tibet, #microbi, #China Tibet, #ghetari tibet, #ghetari, #pandemii virusuri epidemii, #descoperire medicala , #descoperire