Descoperire neașteptată în Australia: Cel mai mare animal omnivor din lume, 18 metri lungime VIDEO

Joi, 28 Iulie 2022, ora 01:19
8007 citiri
Descoperire neașteptată în Australia: Cel mai mare animal omnivor din lume, 18 metri lungime VIDEO
Rechinul balenă este cel mai mare animal omnivor din lume FOTO: Guardian

Un grup de oameni de știință din Australia și Noua Zeelandă, care a publicat un studiu în revista Ecology din 19 iulie 2022, a avut surpriza neașteptată să descopere cel mai mare animal omnivor din lume. Acesta este rechinul balenă, care poate ajunge la lungimea de 18 metri, și care s-a aflat că mănâncă și plante, nu numai animale subacvatice.

Această descoperire a cercetătorilor din Australia, îl face pe rechinul balenă să fie încadrat în clasa animalelor omnivore și să devină astfel cel mai mare exemplar din lume, detronând ursul Kodiak, potrivit The Guardian.

Până acum se știa că rechinul balenă mănâncă în special krill, o specie de mici crustacee, dar experții care au studiat mai amănunțit animalul subacvatic în largul recifului Ningaloo din Australia de Vest, și-au schimbat părerea.

Oamenii de știință au analizat cu atenție posibilele surse de hrană ale rechinului balenă, care variază de la plancton până la alge marine. Apoi au studiat ce era prezent în mostrele de piele ale animalelor.

”Studiul arată că rechinii balenă se hrănesc cu destul de multă hrană vegetală, mai mult decât cu krill. Tot ceea ce credeam că știm ar putea să nu fie adevărat”, a spus dr. Mark Meekan, biolog de la Institutul de științe marine din Australia.

Rechinul balenă poate ajunge la o lungime de 18 metri și o greutate de 15 tone, el având un cap lat și plat, cu botul oarecum trunchiat și o gură imensă. Oamenii de știință estimează că acesta poate avea durata de viață de la 60 la 100 de ani.

Deși animalul este numit rechinul balenă, el nu este balenă, ci pește. Culoarea corpului este distinctă, cu dungi ușoare verticale și orizontale, plus pete luminoase.

#descoperire, #rechin balena, #rechin, #balena, #cel mai mare animal Terra, #Australia, #animale omnivore , #descoperire