Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Joi, 26 Mai 2022, ora 02:22
25623 citiri
Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

O echipă de oameni de știință de la Universitățile Grenoble și Paris, ambele din Franța și Observatorul Regal din Bruxelles, Belgia, a făcut o descoperire neobișnuită în interiorul Pământului. Cercetătorii au detectat unde magnetice uriașe nemaivăzute, care oscilează în jurul nucleului planetei noastre.

Interiorul Pământului este un loc îndepărtat, unde există o activitate intensă, de la tectonica plăcilor până la curenții de convecție care circulă prin fluidele magmei fierbinți aflate mult sub crustă, potrivit Science Alert.

Acum, oamenii de știință care studiază datele primite de la sateliții de deasupra Pământului, au identificat ceva gigantic în interiorul Terrei, pe care nu l-au mai văzut vreodată până acum: un nou tip de undă magnetică, ce se propagă la suprafața nucleului planetei noastre, la fiecare șapte ani.

Ușă extraterestră descoperită pe Marte printre stânci: NASA a anunțat totul despre intrarea misterioasă VIDEO

Această descoperire ar putea oferi o nouă perspectivă asupra modului în care este generat câmpul magnetic al Pământului și ar putea oferi indicii legate de istoria și evoluția termică a planetei noastre.

”Geofizicienii au teoretizat de mult timp existența unor astfel de valuri, dar s-a considerat că ele au loc pe scări mult mai largi decât au arătat cercetările noastre.

Măsurătorile câmpului magnetic provenite de la instrumentele de la suprafața Pământului au sugerat că a existat un fel de acțiune a undelor, dar aveam nevoie de acoperirea globală oferită de informațiile de la sateliți, pentru a dezvălui ce se întâmplă cu adevărat”, a spus Nicolas Gillet de la Universitatea Grenoble din Franța.

Cel mai important mesaj extraterestru din istorie descifrat: Acum știm de unde ar proveni VIDEO

Câmpul magnetic al Pământului este subiectul multor fascinații pentru oamenii de știință. Cercetările de până acum arătau că structura invizibilă formează o ”bulă” protectoare în jurul plantei noastre, ținând radiațiile dăunătoare de la Soare în afară, în spațiu, permițând astfel evoluția unei vieți prospere pe Terra.

Undele descoperite sunt cunoscute sub numele de Coriolis și sunt niște coloane magnetice uriașe aliniate de-a lungul axei de rotație a Pământului, iar cele mai puternice sunt întâlnire la ecuator.

”Este probabil ca undele magnetice să fie declanșate de perturbări adânci din nucleul fluid al Pământului, posibil legate de păturile de flotabilitate”, a explicat Gillet.

Citeste si:
Descoperire care a intrigat lumea: Monedă cu un extraterestru imprimat, găsită de un american VIDEO
Descoperire care a intrigat lumea: Monedă cu un extraterestru imprimat, găsită de un american VIDEO
Un bărbat din Michigan, Statele Unite, care este un colecționar împătimit de numismatică și obiecte vechi, a făcut o descoperire cu totul neobișnuită într-un magazin de profil. El a...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...