Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Joi, 26 Mai 2022, ora 02:22
27458 citiri
Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO
În interiorul Pământului au descoperit unde magnetice uriașe FOTO: Science Alert

O echipă de oameni de știință de la Universitățile Grenoble și Paris, ambele din Franța și Observatorul Regal din Bruxelles, Belgia, a făcut o descoperire neobișnuită în interiorul Pământului. Cercetătorii au detectat unde magnetice uriașe nemaivăzute, care oscilează în jurul nucleului planetei noastre.

Interiorul Pământului este un loc îndepărtat, unde există o activitate intensă, de la tectonica plăcilor până la curenții de convecție care circulă prin fluidele magmei fierbinți aflate mult sub crustă, potrivit Science Alert.

Acum, oamenii de știință care studiază datele primite de la sateliții de deasupra Pământului, au identificat ceva gigantic în interiorul Terrei, pe care nu l-au mai văzut vreodată până acum: un nou tip de undă magnetică, ce se propagă la suprafața nucleului planetei noastre, la fiecare șapte ani.

Ușă extraterestră descoperită pe Marte printre stânci: NASA a anunțat totul despre intrarea misterioasă VIDEO

Această descoperire ar putea oferi o nouă perspectivă asupra modului în care este generat câmpul magnetic al Pământului și ar putea oferi indicii legate de istoria și evoluția termică a planetei noastre.

”Geofizicienii au teoretizat de mult timp existența unor astfel de valuri, dar s-a considerat că ele au loc pe scări mult mai largi decât au arătat cercetările noastre.

Măsurătorile câmpului magnetic provenite de la instrumentele de la suprafața Pământului au sugerat că a existat un fel de acțiune a undelor, dar aveam nevoie de acoperirea globală oferită de informațiile de la sateliți, pentru a dezvălui ce se întâmplă cu adevărat”, a spus Nicolas Gillet de la Universitatea Grenoble din Franța.

Cel mai important mesaj extraterestru din istorie descifrat: Acum știm de unde ar proveni VIDEO

Câmpul magnetic al Pământului este subiectul multor fascinații pentru oamenii de știință. Cercetările de până acum arătau că structura invizibilă formează o ”bulă” protectoare în jurul plantei noastre, ținând radiațiile dăunătoare de la Soare în afară, în spațiu, permițând astfel evoluția unei vieți prospere pe Terra.

Undele descoperite sunt cunoscute sub numele de Coriolis și sunt niște coloane magnetice uriașe aliniate de-a lungul axei de rotație a Pământului, iar cele mai puternice sunt întâlnire la ecuator.

”Este probabil ca undele magnetice să fie declanșate de perturbări adânci din nucleul fluid al Pământului, posibil legate de păturile de flotabilitate”, a explicat Gillet.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#descoperire, #descoperire interiorul Pamantului, #descoperire stiintifica, #campul magnetic Pamant, #unde magnetice , #descoperire