Descoperire neașteptată în Antarctica: 300.000 de obiecte extraterestre găsite sub gheață VIDEO

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 00:49
23004 citiri
Descoperire neașteptată în Antarctica: 300.000 de obiecte extraterestre găsite sub gheață VIDEO

O echipă internațională de oameni de știință din Belgia și Țările de Jos, condusă de Veronica Tollenaar de la Universitatea Liberă din Bruxelles, a făcut o descoperire imprevizibilă în Antarctica, cu ajutorul unui software bazat pe inteligență artificială (IA). Cercetătorii au detectat sub calotă nu mai puțin de 300.000 de obiecte extraterestre, meteoriți proveniți din spațiu.

Aproape două treimi din meteoriții recuperați pe Pământ sunt găsiți în Antarctica, unde natura rece și uscată a continentului alb ajută la conservarea acestor roci extraterestre, iar culorile întunecate ale acestora îi fac să iasă în evidență pe gheață și zăpadă, potrivit Space.

Meteoriții au făcut parte inițial din corpuri planetare, așa că aceste roci spațiale au oferit multe indicii valoroase despre natura, originile și evoluția restului Sistemului Solar.

Când meteoriții cad în Antarctica, aceștia aterizează de obicei în regiunile acoperite cu gheață, care se întind pe 98% din suprafața continentului. Mulți meteoriți prinși în gheața din Antarctica ajung în ocean.

Cu toate astea, unii dintre ei se concentrează în zone de ”gheață albastră”, unde vântul și alți factori pot transforma gheața într-o nuanță azurie. Astfel, cercetătorii îi pot recupera cu ușurință, în timpul expedițiile din teren.

”Am găsit câteva zone neexplorate, cu un mare potențial de a descoperi meteoriți”, a declarat Veronica Tollenaar de la Universitatea Liberă din Bruxelles, Belgia și autoarea principală a studiului publicat pe 26 ianuarie 2022 în revista Science Advances.

În noul studiu, cercetătorii au folosit un software bazat pe inteligență artificială, care a analizat datele de la sateliți ce corespundeau Antarcticii, dintr-o lungă perioadă de timp.

Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO

Programul AI a reușit să identifice cu exactitate aproape 83% din zonele antarctice cunoscute bogate în meteoriți. În total, au găsit peste 600 de zone potențiale, unde se pot afla rocile extraterestre.

”Calculele noastre indică faptul că mai mult de 300.000 de meteoriți sunt încă prezenți la suprafața calotei de gheață din Antarctica. Potențialul rămâne unul enorm”, a afirmat Tollenar.

Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

Citeste si:
Un fenomen neobișnuit anunțat de ESA: Locul unde Soarele a dispărut 4 luni și a început noaptea cea lungă VIDEO
Un fenomen neobișnuit anunțat de ESA: Locul unde Soarele a dispărut 4 luni și a început noaptea cea lungă VIDEO
Printre nenumăratele fenomene neobișnuite care se produc în lumea noastră, oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană (ESA) au anunțat un eveniment ieșit din comun, pe care...
Sute de monede de argint din secolul al XVI-lea au fost descoperite într-un sat din Timiș. Care este sursa tezaurului extrem de valoros
Sute de monede de argint din secolul al XVI-lea au fost descoperite într-un sat din Timiș. Care este sursa tezaurului extrem de valoros
O adevărată comoară a fost scoasă la iveală în comuna Găvojdia din județul Timiș, relatează Tion. Peste 400 de monede de argint care datează din secolul al XVI-lea au fost descoperite pe...