Descoperire misterioasă făcută de exploratorii NOAA: Ceva inexplicabil la 2,7 kilometri adâncime în ocean VIDEO

Joi, 28 Iulie 2022, ora 02:22
9554 citiri
Descoperire misterioasă făcută de exploratorii NOAA: Ceva inexplicabil la 2,7 kilometri adâncime în ocean VIDEO
Descoperire misterioasă pe fundul oceanului Atlantic FOTO: Facebook

Oamenii de știință de la Agenția națională oceanică și atmosferică (NOAA) din Statele Unite care explorează zona Mid-Atlantic Range din apropierea insulelor Azore, au rămas uimiți să descopere niște găuri ”perfect aliniate” pe fundul oceanului. Acestea par făcute de oameni, dar originea lor rămâne un mister, mai ale că ele sunt situate la o adâncime de 2,7 kilometri.

Lanțul muntos subacvatic Mid-Atlantic se întinde de la nord la sud în Oceanul Atlantic pe o distanță de 16.000 de kilometri, făcându-l cea mai lungă structură muntoasă din lume, potrivit Daily Mail.

”Acest găuri au fost raportate anterior în regiune, dar originea lor rămâne un mister”, au spus oamenii de știință într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. Utilizatorii și-au expus divers păreri legate de acest subiect, unii spun că ar putea fi vorba de rover subacvatic, un crab sau chiar extratereștri.

Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO

Exploratorii au descoperit mai multe găuri misterioase, inexplicabile, aflate în Atlantic, la 2,7 kilometri adâncime, chiar pe fundul oceanului. ”În scufundarea Okeanos de sâmbătă, am observat câteva seturi de găuri în sedimentele de pe fundul oceanului.

Deși par că sunt făcute de oameni, grămezile mici de sedimente din jurul lor le fac să pară că au fost excavate de…ceva”.

Exploratorii marini fac parte din misiunea de cercetare Voyage to the Ridge 2022, o seri de trei explorări oceanice care include cartografierea zonei cu ajutorul unui vehicul subacvatic operat de la distanță.

Un zgârie-nori unicat pe Pământ: Lung de 120 de kilometri, mai mare decât piramidele din Egipt VIDEO

Expediția este făcută pentru a înțelege mai bine ecosistemul zonelor de apă adâncă din jurul regiunii Mid-Atlantic Range, Platoul insulelor Azore și zona de tractură Zharlie-Gibbs.

Această zonă subacvatică este, de asemenea, locul unor cutremure frecvente și găzduiește gurile hidrotermale atrăgătoare, care s-au format acolo unde magma furnizează căldură, de sub fundul oceanului.

#descoperire, #misterios, #Oceanul Atlantic, #subacvatic, #fundul oceanului, #descoperire subacvatica, #descoperire subacvatica neobisnuita , #descoperire