Un oraș scufundat a ieșit la suprafață: Descoperire neașteptată după 3.400 de ani VIDEO

Joi, 02 Iunie 2022, ora 02:22
10801 citiri
Un oraș scufundat a ieșit la suprafață: Descoperire neașteptată după 3.400 de ani VIDEO
Un oraș scufundat a fost descoperit în Irak FOTO: Daily Mail

O echipă internațională de arheologi a fost surprinsă atunci când a descoperit un oraș scufundat care a ieșit pe neașteptate la suprafață, după numai puțin de 3.400 de ani. Fenomenul ciudat s-a întâmplat în vechea așezare Zakhiku din regiunea Kurdistan, Irak, în urma secetelor severe care au lovit râul Tigru din regiune.

Arheologii s-au grăbit să excaveze clădiri, turnuri și ziduri vechi ale orașului ”pierdut”, care au reapărut de sub apele lacului de acumulare de la Mosul, potrivit Daily Mail.

Așezarea antică este veche de 3.400 de ani, spun experții din Germania și Kurdistan, ea apărând în acest an, după o perioadă lungă de secetă extremă, care a dus la extragerea unor mari cantități de apă din râu pentru irigații.

Acest lucru a dus la descoperirea clădirilor antice ale orașului Zakhiku, inclusiv o fortificație uriașă, o clădire de depozitare cu mai multe etaje și un complex industrial, toate datând de 3.400 de ani, din vremea Imperiului Mittani (1.550-1.350 î.Hr.).

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Metropola antică este situată la Kemune, în regiunea Kurdistan din Irak, ea fiind așezată cândva pe malul râului Tigru. Se crede că orașul pierdut din antichitate Zakhiku, care datează din perioada Imperiului Mittani, care controla mari părți din nordul Mesopotamiei și Siria.

Săpăturile au fost conduse de președintele Organizației de arheologie din Kurdistan, dr. Hasan Ahmed Qasim, dr. Ivana Puljiz de la Universitatea din Freiburg și dr. Peter Pfalzner de la Universitatea din Tubingen, ambele din Germania.

Dezvăluire de senzație a Armatei SUA, imagini în premieră: Trei OZN-uri filmate de un elicopter militar VIDEO

”Clădirea imensă descoperită este de o importanță deosebită, deoarece în ea s-ar fi depozitat cantități enorme de mărfuri, aduse probabil din întreaga regiune”, a spus Puljiz.

”Rezultatele săpăturilor arată că situl a fost un centru important al Imperiului Mittani”, a declarat Hasan Qasim. ”Este aproape un miracol faptul că tăblițele cu scrieri cuneiforme din argilă au supraviețuit atât de mult timp sub apă”, a spus dr. Pfalzner.

#descoperire, #descoperire arheologica, #Irak, #oras, #oras scufundat, #oras antic scufundat mare, #Raul Tigru , #descoperire