Zeci de tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite în Portul Constanța. Marfa va fi returnată firmei exportatoare VIDEO FOTO

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 14:33
2983 citiri
Zeci de tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite în Portul Constanța. Marfa va fi returnată firmei exportatoare VIDEO FOTO
Autoritățile au descoperit deșeuri ilegale în Portul Constanța FOTO: Poliția de Frontieră

Trei containere cu 77 de tone de deşeuri din haine second-hand au fost descoperite în Portul Constanţa, acestea sosind din Canada şi fiind destinate unei firme din Mureş.

Mărfurile au fost considerate deşeuri inutilizabile şi vor fi returnate la societatea exportatoare.

Garda de Coastă a transmis marţi, 11 ianuarie, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră, în cooperare cu inspectori vamali, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului - Comisariatul Judeţean Constanţa au făcut controlul asupra a trei containere, încărcate conform documentelor de însoțire cu haine second-hand.

Acestea urmau să fie importate din Canada de către o societate comercială de pe raza judeţului Mureş.

“În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate 76.789 de kilograme îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au stabilit că acestea sunt, în fapt, deşeuri inutilizabile şi nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Agenţiei Europene FRONTEX”, a transmis Garda de Coastă.

În cauză, sunt făcute cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de importul de deşeuri cu încălcarea prevederilor legale şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

#deseuri ilegale, #haine second hand, #Garda de Coasta, #Portul Constanta , #deseuri