A fost decretată stare de alertă. Județul din România considerat focar de infecție

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 10:07
5232 citiri
A fost decretată stare de alertă. Județul din România considerat focar de infecție
Deșeurile menajere nu au mai fost ridicate de 30 de zile în localitățile din Maramures. FOTO: Facebook / Maramures Online

În județul Maramureș a fost declarată stare de alertă din cauza munților de gunoaie care s-au strâns în jumătate din localități, după ce operatorul de salubritate a sistat colectarea deșeurilor menajere pe motiv că nu are unde le depozita.

Presa din județ a semnalat încă de la începutul lunii că Drusal SA – operatorul de salubritate care acționează în 31 din cele 76 de unități administrative-teritoriale din judeţul Maramureş – este obligat să sisteze colectarea deşeurilor umede (menajere), de la toţi cetăţenii, firmele şi instituţiile publice.

Pe data de 30 septembrie, operatorul depozitului ecologic de la Sânpaul (jud. Mureş), cu care Drusal avea contract de depozitare, a anunţat sistarea bruscă a contractului, potrivit Maramureș Online.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmare a propunerilor formulate în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş nr. 31/25.10.2022 privind declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş.

Firme de salubritate din județul Bihor vor lua gunoaiele din Maramureș

Astfel, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, miercuri, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş.

Potrivit hotărârii CNSU, tratarea şi depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului Maramureş vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

Tratarea şi depozitarea deşeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu şi operatorii economici autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

Totodată, Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş va raporta lunar Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Citește și:
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
Partidul AUR și-a deschis de curând magazin, astfel că simpatizanții formațiunii politice își pot cumpăra haine și accesorii cu sigla partidului. Totuși, prețurile nu sunt făcute...
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că susţine unele principii legate de pensiile speciale, astfel că pensia nu poate fi mai mare decât salariul, iar cei care se...
#deseuri menajere, #maramures, #stare de alerta, #nicolae ciuca, #cnsu , #stare de alerta