Destinații exotice de senzație în 2023. Cluburi de noapte sub apă și locuri unice la granița dintre două oceane FOTO

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 20:45
3878 citiri
Destinații exotice de senzație în 2023. Cluburi de noapte sub apă și locuri unice la granița dintre două oceane FOTO
Maldive este una dintre destinațiile exotice cele mai îndrăgite de români FOTO Pixabay

Destinațiile exotice sunt tot mai populare de la un an la altul, iar zborurile lungi de pe un continent pe altul nu mai reprezintă o piedică pentru turiștii care vor să noi teritorii și culturi diferite.

Unele au prețuri mai piperate, pe când altele sunt mult mai ieftine decât țările europene populare în plin sezon. De asemenea, dacă plănuiți concediul din timp puteți profita de oferte de tip early booking.

Amerikanki Travel a întocmit un top al destinațiilor exotice ale anului 2023, menționând inclusiv perioada ideală pentru planificarea unui concediu astfel încât să vă bucurați de cele mai bune condiții.

Niyama, Maldive

Niyama este un paradis exotic luxos cu plajă privată și liniștită. Vilele spațioase și moderne cu câte 2-3 dormitoare sunt amplasate fie pe plajă, fie direct deasupra apei. Aveți de ales din multe activități relaxante: masaje, spa, excursii, snorkeling, croaziere sau pescuit. În Niyama s-a deschis primul club de noapte subacvatic din lume, Sub Six, situat la 6 metri sub apă. Mâncarea este de asemenea extraordinară și în Niyama există singurul restaurant cu specific afro-latin din Maldive. Restaurantul inovator în stil camping servește mâncăruri exotice din Africa, America de Sud și America Centrală.

Perioada cea mai bună pentru a vizita Niyama este de la sfârșitul lunii aprilie până în noiembrie.

Parcul Național Komodo, Bali, Lombok

Parcul Național Komodo a fost fondat în 1980 și este inclus în patrimoniul UNESCO. Este un loc exotic unic deoarece este singurul loc în care se amestecă flora și fauna oceanelor Indian și Pacific. Există peste o mie de specii de pești, șopârle, delfini, rechini sau țestoase. Parcul este deschis 130 de zile pe an și cel mai bun interval pentru a-l vizita este iunie - septembrie. De asemenea, puteți explora în împrejurimi plaja Nusa Dua sau insula Lombok, însă recomandat în sezonul uscat, din aprilie până în octombrie, când marea este liniștită.

India

India este o țară exotică a civilizației antice, are un climat cald și iese în evidență prin cultură și artă. Deși nu este o destinație nouă, în ziua de azi a devenit mai accesibilă. Puteți vizita Delhi, Udaipur, Jaipur, Kerala Blackwaters și Cochin. Datorită climei sale tropicale și subtropicale, India are cea mai incredibilă biodiversitate, puteți vedea în aceeași țară câmpii, munți, păduri conifere și păduri tropicale. Bucătăria este extraordinară și cele mai populare feluri de mâncare sunt curry, chutney, pakora, supa de linte dal și pui tandoori.

Cel mai bine este să vizitați India din a doua jumătate a lunii octombrie până în martie. Vârful sezonului este între decembrie - februarie pentru că mulți oameni sărbătoresc aici Crăciunul și Anul Nou.

Mozambic

Plaje minunate, exotice, natură fantastică și monumente proiectate de Gustave Eiffel – sunt doar câteva dintre atracțiile care vă așteaptă în Mozambic. Turiștii merg în Mozambic pentru animale sălbatice și scufundări de primă clasă. Aici, în apele Oceanului Indian, puteți vedea recife de corali uimitoare și puteți admira delfini și balene. Există o nouă stațiune de lux în Mozambic, Azura Quilalea, o insulă privată din Arhipelagul Quirimbas care include doar 9 vile situate la câteva minute de plajă. Cel mai bun moment pentru a vizita această țară exotică este din iunie până în august, când precipitațiile și temperatura sunt acceptabile.

Puerto Rico

Puerto Rico este o țară mică, dar pitorescă, renumită pentru plajele sale ideale pentru înot sau surfing, pentru golfurile strălucitoare, pentru capitala San Juan, dar și pentru celebrul observator Arecibo. Puerto Rico combină viața sălbatică în natură cu relaxarea și viața de noapte. Puteți observa balenele în San Juan, puteți vizita Parcul Național El Yunque și puteți face scufundări în peșteri uimitoare.

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Puerto Rică este în intervalul decembrie - aprilie pentru că temperaturile sunt confortabile, apa mării e caldă, iar cantitatea de precipitații e redusă.

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
#destinatii exotice vacanta, #destinatii 2023, #concediu, #vacanta , #stiri vacanta