Unde să mergi în vacanță în funcție de luna anului. Destinații de top cu vreme perfectă

Luni, 27 Februarie 2023, ora 05:44
10215 citiri
Unde să mergi în vacanță în funcție de luna anului. Destinații de top cu vreme perfectă
Grup de turiști FOTO Unsplash

O vacanță reușită depinde foarte mult de preferințe, interese și buget, drept urmare nu există reguli general valabile. Cu atât de multe opțiuni la îndemână, adesea devine dificil să alegem o destinație atunci când planificăm concediul.

În plus, toți turiștii își doresc să profite la maximum de vacanță, să evite aglomerația obositoare și mai ales riscurile de a rămâne blocați în camera de hotel din cauza vremii nefavorabile. În plus, vârful de sezon vine și cu zboruri și cazări scumpe. Dar toate acestea pot fi evitate cu puțină atenție la alegerea destinației în funcție de perioada în care vă doriți să plecați, potrivit globotreks.com.

Ianuarie

Ianuarie este în general una dintre cele mai ieftine luni deoarece turiștii abia ce s-au întors din concediile planificate în timpul sărbătorilor de iarnă. Este una dintre cele mai bune luni pentru a urmări aurora boreală în țări precum Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda și Groenlanda.

Schiatul în Alpi este totuși o opțiune populară în această lună, așa că așteptați-vă la aglomerație în Austria și Elveția. Caraibe și America Centrală sunt perfecte în această perioadă a anului, cu vreme caldă, nu prea multă ploaie și timp grozav pentru plajă.

Puerto Escondido din Mexic este ideal pentru activități precum scufundări, călărie și observarea faunei sălbatice, cum ar fi delfinii, țestoasele marine și balenele.

Vorbind despre plaje, țări din Asia de Sud-Est precum Thailanda, Cambodgia, Myanmar, Vietnam, Laos, Filipine, Singapore și Malaezia sunt, de asemenea, opțiuni excelente.

Dacă doriți să faceți drumeții, Patagonia din Chile și Argentina se află în vârful sezonului, cu vreme caldă și climă uscată. Etiopia se află, de asemenea, în sezonul său rece și uscat, ceea ce este excelent dacă doriți să vizitați triburile din Valea Omo.

Chiar dacă se află în mijlocul sezonului ploios, Hawaii este o destinație populară în ianuarie, mai ales pentru pasionații de surf. S-ar putea să aveți parte de ceva ploi, dar vremea este încă suficient de bună pentru a merge la plajă.

Februarie

Asia de Sud-Est se află încă în sezonul său de vârf, fiind una dintre cele mai populare regiuni pentru turiști în această lună. În țările scandinave nordice încă puteți urmări aurora boreală. Dacă sunteți pasionați de schi, rămân în picioare variantele Franța, Elveția și Austria.

Fiind orașul iubirii, Parisul va fi radiant în prima parte a lunii, mai ales în preajma Sfântului Valentin. Totuși, așteptați-vă la aglomerație și vreme rece.

Caraibe și America Centrală au în continuare vreme caldă, la fel și Chile și Argentina, pentru cei interesați să viziteze podgoriile și traseele de drumeții din Patagonia. Februarie marchează sfârșitul sezonului de vară în emisfera sudică, așa că nu ratați Parcul Național Torres Del Paine din Chile și drumeția pe traseul W.

Egiptul, deși este puțin rece noaptea, este acum o opțiune excelentă dacă doriți să vizitați ruinele antice din Cairo, Luxor și Aswan.

Africa de Sud este, de asemenea, o destinație ideală, în special Cape Town. Nu ratați Boulders Beach, unde puteți vedea de aproape o colonie de pinguini africani care trăiește chiar pe plajă.

Deși februarie nu este sezonul de vârf pentru Italia, mulți turiști merg acolo în februarie pentru a vedea Carnavalul de la Veneția. Un alt carnaval pe care nu trebuie să-l ratați este carnavalul de la Rio de Janeiro din Brazilia.

Martie

Martie este în general o lună bună pentru călătorii accesibile. Italia și celelalte țări mediteraneene încep să se încălzească, așa că vă veți putea bucura de vreme bună, fără aglomerație. Egiptul are încă o vreme minunată.

India este una dintre cele mai bune țări de vizitat în martie, mai ales dacă doriți să participați la festivalul Holi. Nu departe de India se află Maldive, cu temperaturi tropicale ideale. În America de Sud, Columbia este o opțiune bună, în special orașul Cartagena, recunoscut pentru viața de noapte, bucătăria tradițională și plajele minunate.

Aprilie

Aprilie este o lună foarte bună pentru a călători în emisfera nordică deoarece vremea devine mai agreabilă și încă nu este aglomerat.

Începând cu aprilie, Marea Mediterană este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat, inclusiv insule precum Creta, Cipru și Malta. Insulele Canare au o vreme și mai primitoare pentru o vacanță în aprilie decât majoritatea destinațiilor din Europa.

În Africa, locuri precum Maroc, Tunisia și alte țări din nordul Africii, tocmai au ieșit din sezonul ploios. Mai la sud, amplasată între Zambia și Zimbabwe, veți găsi Cascada Victoria – cea mai mare cascadă din lume.

De asemenea, este luna ideală pentru florile de cireș din Japonia și pentru lalelele din Olanda. Caraibe are acum o vreme aproape perfectă, Cuba, Republica Dominicană, Jamaica și Puerto Rico fiind printre alegerile de top.

Mai

Mai este una dintre cele mai bune luni deoarece temperaturile sunt ca de vară, dar fără aglomerația specifică. Regatul Unit tinde să fie însorit, iar Europa, în general, este acum caldă și ideală pentru activități în aer liber. Alte alegeri excelente pentru această lună sunt Ungaria, în special Budapesta, Italia, Portugalia și în general toate țările cu deschidere la Marea Mediterană.

De asemenea, în Praga se desfășoară festivalul de muzică de primăvară, care durează trei săptămâni. În plus, Indonezia tocmai iese din sezonul ploios, așa că destinațiile populare precum Bali au acum vreme bună. O destinație excelentă pentru drumeții în această perioadă a anului este Peru.

Iunie

Iunie marchează începutul sezonului turistic în cea mai mare parte a emisferei nordice. În țările precum Islanda, Suedia, Norvegia și Finlanda, puteți vedea soarele de la miezul nopții. De asemenea, există festivaluri în derulare în mai toate țările europene. Insulele grecești sunt la apogeu, la fel și Croația. De asemenea, acum vă puteți relaxa pe plajele populare din Zanzibar.

Iulie

Europa este la apogeu, fiind cel mai popular continent pentru turiști. Oriunde ai merge, vremea va fi destul de bună și vor fi tone de activități, dar la fel ca și tine, vor fi mii de alți turiști care vor face același lucru. Festivalurile încă se desfășoară pe tot continentul. Indonezia este acum uscată și însorită, fiind momentul perfect pentru a ajunge în locuri populare precum Bali, Java de Est, sau Parcul Național Komodo.

Este, de asemenea, o lună grozavă pentru a merge într-un safari în Africa de Est, în special în Rezervația Națională Maasai Mara din Kenya și Parcul Național Serengeti din Tanzania. În fiecare an, aici are loc unul dintre cele mai grozave spectacole ale vieții sălbatice – Marea Migrație.

Cu plajele sale cristaline și peisajele vulcanice uimitoare, Fiji este, de asemenea, popular printre iubitorii de natură și de plajă. Festivalul anual Bula din Fiji are loc în iulie.

August

Europa domină din nou peisajul, iar Mediterana este și mai populară în această lună, în special Italia, Spania sau Portugalia. Este de asemenea o perioadă bună pentru a testa faimoasele excursii cu barca din Croația, țară în care au loc și festivaluri muzicale renumite în august.

Scoția este populară în august datorită Festivalului Fringe din Edinburgh. Este cea mai mare sărbătoare destinată artei și culturii din lume, incluzând peste 3.000 de spectacole de teatru, comedie, circ și operă. Tibetul este o altă destinație grozavă pentru drumeții în această lună a anului.

Septembrie

Vremea încă este bună în septembrie. Germania și Austria sunt acum populare datorită Octoberfest, care începe la sfârșitul lunii septembrie. Pasionații de arhitectură nu trebuie să rateze capitala georgiană Tbilisi. Este, de asemenea, momentul pentru a merge în Himalaya înainte de venirea iernii.

Din nou, țările europene cu deschidere la Marea Mediterană sunt în continuare populare. Madagascar, Zimbabwe, Namibia și Mozambic, printre altele, au zile uscate și însorite, cu temperaturi plăcute – și poate nopți ușor răcoroase. Peru și Nepal oferă o vreme excelentă pentru drumeții.

Octombrie

Octombrie este o lună bună pentru a călători cu buget redus. Cu Octoberfest în plină desfășurare, Germania ar trebui să fie în fruntea listei. Peste șase milioane de oameni participă în fiecare an la celebrul festival al berii din München. Dar nu este vorba doar despre bere, oamenii se îmbracă și în ținute tradiționale bavareze, mănâncă preparate tradițională, ascultă muzică și multe altele.

Turcia și Cipru au soare aproape garantat și sunt prietenoase cu bugetul. Oman și Emiratele Arabe Unite vor fi fierbinți indiferent perioada anului, dar octombrie este o lună bună pentru a vizita ambele țări. Dubai are o arhitectură uimitoare, inclusiv cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa.

Egiptul și țările învecinate sunt, de asemenea, din nou pe lista locurilor pe care ar trebui să le vizitați, deoarece temperaturile sunt acum mai confortabile.

Noiembrie

Noiembrie este începutul sezonului uscat în Cuba, cu temperaturi mai agreabile. Același lucru este valabil și pentru alte insule din Caraibe, deoarece sezonul uraganelor tocmai se încheie.

Datorită arhitecturii fermecătoare și a atmosferei boeme din Praga, este încă o destinație populară în această perioadă a anului, chiar și cu temperaturile mai reci.

Chiang Mai din Thailanda ar trebui să fie cea mai bună alegere în luna noiembrie dacă doriți să asistați la festivalurile uimitoare Loi Krathong și Yi Peng. Marocul este, de asemenea, o altă destinație de top în noiembrie. Țara este plină de cultură și viață. Vremea este bună în această perioadă a anului pentru a vizita numeroasele sale palate, moschei, grădini, bazaruri.

Decembrie

Dacă cauți aurora boreală, te poți îndrepta spre Scandinavia. Pentru schi, mergeți pe pârtiile din Alpi, în special în Austria și Elveția. Pirineii din Franța sunt, de asemenea, populari printre schiori.

De asemenea, puteți merge în Australia și Noua Zeelandă, deoarece acestea sunt în mijlocul verii. Petreceți Anul Nou pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, Brazilia sau sărbătorind Hogmanay în Edinburgh, Scoția. New York, Dubai și Sydney sunt, de asemenea, populare pentru spectacolele uimitoare de artificii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#destinatii vacanta, #perioada an, #concediu , #stiri vacanta