Destinații din România unde toamna este superbă. Imaginile pe care nu le vei uita niciodată

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 03:30
40685 citiri
Destinații din România unde toamna este superbă. Imaginile pe care nu le vei uita niciodată
Toamna este perioada unică din an care oferă un tablou perfect de culori FOTO: Unsplash.com

Ne-am despărțit cu greu de sezonul cald, de plaje, bronz și haine lejere, iar acum toamna și-a intrat în drepturi. A venit cu multă răcoare și ploaie.

Însă toamna are și ea frumusețea ei. Natura ne oferă cele mai frumoase culori. De aceea, este o idee minunată sa plănuiești o escapadă de weekend, un fel de vacanță de toamnă într-una dintre cele mai frumoase destinații din țara noastră.

Valea Drăganului în județul Cluj

Parte din frumusețea peisajului de aici e dată de Barajul Drăgan și lacul de acumulare pe care acesta îl împrejmuiește.

Pensiunile din zona te așteaptă cu bucurie și cu multa liniște și pace. Alege acest loc pentru escapadele tale, dacă vrei sa te deconectezi de viața agitată de oraș.

Lacul Roșu

Este un lac de baraj natural, format după prăbușirea unui versant în 1838. Îl găsești la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului.

Valea în care se afla Lacul Roșu este ferită de frig și vânt, astfel că vei respira aer proaspăt fără să îți fie frig.

Munții Făgăraș

Frumusețea Munților Făgăras e una extrem de popularizată, iar acest lucru nu se întâmplă fără motiv. Aici poți admira pasul Breaza, piscul Negoiu, munții Arpasului, munții Cârțișoarei, Lacul Capra, Lacul Bâlea.

Sibiu

Sibiul e genul de oraș pe care oricând îl poți vizita fără să te plictisești. Poți să traversezi Podul Minciunilor, să admiri expozițiile de la Muzeul Brukenthal, poți să cauți Turnurile de Apărare și Zidurile Cetății sau să explorezi Orașul Vechi la pas.

Ce poți să faci în Brașov

Cu munți în spate și cu natura de jur împrejur, Brașov e destinația perfectă pentru escapada ta de toamnă. Savurează o cafea în Piața Sfatului și bucură-te de aerul proaspăt de munte și de peisajul natural ce înconjoară orașul de inspirație medievală.

Breb din Maramureș

Un loc puțin schimbat de trecerea timpului este cu siguranță Maramureșul. Odată ajuns aici poți inspira aer de munte și te poți bucura de tradiții vechi românești.

Poți să admiri detaliile pictate pe case, imaginile sculptate în porțile maramureșene și desigur, faimosul port popular.

Aluniș din Munții Buzăului

Satul Aluniș este perfect pentru o vacanță rurală cu iz spiritual, aici aflându-se Bisericile rupestre din Munții Buzăului.

E interesant să vezi aceste lăcașe de cult amenajate de om în locuri create de natură. Cel mai cunoscut este schitul de la Aluniș, un loc atât de interesant, însă atât de slab promovat.

Croazieră în Delta Dunării

Toamna este superbă în Delta Dunării, iar dacă nu vrei să o vizitezi în această perioadă pentru pescuit, poți să o faci pentru peisajele pe care le oferă.

Dacă litoralul este fermecător în lunile de vară, Delta Dunării te fascinează în perioada toamnei. Poți să-i vezi toate ungherele pitorești în timpul unui circuit și al unei croaziere în Clisura Dunării.

O variantă de circuit pornește din București spre Cernavodă – Năvodari – Tulcea și mai departe pe valurile Dunării până în Deltă, la bordul unui vapor turistic.

Poți să vizitezi Rezervația biosferei Delta Dunării și să savurezi o masă pescărească într-un sat de poveste.

România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început construcția a ceea ce va fi în cele din urmă cea mai mare bază militară europeană a alianței NATO, în timp ce blocul transatlantic încearcă să își consolideze...
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
#destinatii, #Romania, #toamna, #locatii, #peisaje , #destinatii