Top 6 plante care detoxifică organismul. Beneficiile extraordinare ale păpădiei

Duminica, 06 Martie 2022, ora 03:38
9894 citiri
Top 6 plante care detoxifică organismul. Beneficiile extraordinare ale păpădiei
Detoxifierea este un proces benefic, mai ales primăvara FOTO Pixabay

Detoxifierea este o practică străveche prin care, cu ajutorul plantelor, organismul este purificat și curățat de toxine, iar digestia ameliorată. Este un proces benefic, în special primăvara, după perioada de iarnă cu mai puțină activitate și în care am consumat mai puține fructe și legume proaspete.

Există plante care și-au dovedit eficiența în detoxifierea organismului. Nutriționistul Gianluca Mech face lista celor șase din cele mai important și ne explică de algele antarctice sunt considerate cele mai eficiente.

„Deși există multe obiceiuri sănătoase, cum ar fi mișcarea și alimentația sănătoasă, care ajută la a avea un organism sănătos și puternic, plantele medicinale sunt extrem de benefice atunci când avem nevoie de o cură de detoxifiere. Ficatul, rinichii, colonul, sistemul limfatic și pielea sunt organele cel mai puternic implicate în procesul de detoxifiere, care constă practic în eliminarea toxinelor din organism pentru a-l menține sănătos”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

6 plante care detoxifică organismul

Păpădia

„Păpădia este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru detoxifiere. Ajută în mod special la stimularea ficatului, ajutându-l să elimine toxinele din sânge. Contribuie astfel la digestie și la sănătatea pielii, deoarece ambele sunt conectate la ficat. Rădăcina de păpădie are cea mai puternică acțiune asupra ficatului și este folosită cel mai adesea pentru detoxifiere. Frunzele sunt ușor diuretice și pot ajuta rinichii să elimine toxinele. Ambele conțin nutrienți benefici pentru organism”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Rădăcina de brusture

„Rădăcina de brusture este o altă plantă puternică. Purifică sângele și curăță organismul de toxine. Stimulează, de asemenea, drenajul limfatic. Se poate face ceai de rădăcină de brusture.

Trifoiul roșu

Trifoiul roșu aparține familiei leguminoase și consumul său este foarte benefic pentru sănătatea pielii. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, stimulează ficatul și sistemul limfatic. Este de asemenea bogat în nutrienți și poate contribui la sănătatea hormonală”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Ciulinul de lapte (armurariu)

„Conține mai mulți antioxidanți care ajută la procesul de detoxifiere, inclusiv un complex cunoscut sub numele de silimarină. Silimarina stimulează producția de alți doi antioxidanți, glutation și superoxid dismutază. Aceștia ajută de fapt la reconstrucția celulelor hepatice și la eliminarea toxinelor.

Urzica

Urzica ajută la purificarea organismului. Susține sănătatea ficatului și stimulează drenajul limfatic. Totodată, are un efect diuretic ce ajută rinichii să elimine toxinele”, adaugă specialistul.

Algele antarctice

„Algele antarctice, în special cea denumită Durvillaea, sunt considerate cele mai eficiente și sigure în procesele de detoxifiere a organismului prin surse naturale. Acidul alginic, pe care acestea îl conțin, este unul dintre principalii responsabili pentru beneficiile pentru sănătate. Această moleculă formează mase gelatinoase capabile să absoarbă metalele grele, inclusiv plumbul, cadmiul, mercurul și alte substanțe toxice, împiedicând absorbția acestora de către organism. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai puternice plante atunci când vine vorba despre detoxifiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#detoxifiere organism, #plante, #papadie sanatate , #stiri sanatate