Ziare.com

Cum au imbogatit nazistii lui Hitler companii germane ca Bosch, Mercedes si Deutsche Bank

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 22:21

   

Cum au imbogatit nazistii lui Hitler companii germane ca Bosch, Mercedes si Deutsche Bank
Presa germana dezvaluie lucruri nestiute despre modul in care nazistii au ajutat marile companii din Germania, precum Bosch, Mercedes, Deutsche Bank sau Volkswagen in timpul celui de-Al Treilea Reich.

Toate aceste companii germane si multe altele s-au folosit de munca a aproape 300.000 de prizonieri din lagarele de concentrare, potrivit revistei Wirtschafts Woche, citata de Daily Mail.

Spre exemplu, pentru firma Bayer au muncit 20.000 de prizonieri, dar oficialii au avut grija sa musamalizeze acest lucru.

Alti germani s-au imbogatit pe urma confiscarii intreprinderilor evreiesti de catre nazisti.

Pe lista publicata de Wirtschafts Woche apare si Audi, care a fost cunoscuta sub numele de Auto Union in timpul perioadei naziste. Si aceasta s-a folosit de munca a 20.000 de detinuti din lagarele de concentrare.

Daimler a recunoscut inca din anul 1986 ca a angajat 40.000 de muncitori care au fost fortati sa lucreze in conditii ingrozitoare in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Gigantul din domeniul electric Bosch a folosit 20.000 de detinuti, in timp ce familia Quandt, actionarii majoritari ai BMW, au utilizat 50.000 de prizonieri, iar producatorul de otel ThyssenKrupp 75.000 de oameni.

Cea mai mare banca din Germania, Deutsche Bank nu a angajat detinuti, dar a devenit extrem de bogata in timpul nazismului. Banca a concediat toti directorii evrei, cand nazistii au venit la putere.

Banca a luat parte la operatiunea "Aryanising", de preluare a afacerilor aflate in proprietatea evreilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8806 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai parca-au fost numa "lagare de exterminare"?

Acu-s "lagarele de concentrare" cu prizonieri folositi la munca?...:)))
Pai asta confirma si mesajul de la poarta lagarului de la Auschwitz: "munca te elibereaza"...
Tituse, parca vad ca te alearga aia de la ADL in curand...:))))))))

 

Asta trebuia scris

peste alti 70 de ani.In 2084 de exemplu,cifrele puteau fi inzecite.Oricum ar fi,dar oare in alte tari,prizonierii traiau la pension ? Oare nu se poate vedea cati s-au mai intors acasa din milioanele de prizonieri fara deosebire de nationalitate/

Vad laGUESS WNO

Punctajul 1,4 adica foarte prost.Este numela cifrat al vreunui "cititor" ?

 

stirea zilei

1. in timpul razboailelor, toate guvernele cheltuiesc iar industria privata beneficiaza de comenzi si profita. peste tot: in germania, anglia, romania si us. apropos, max auschnitt, evreu, a facut bani in timpul ww2 de pe urma comenzilor statului roman.

2. relatia dintre statul german si marii industriasi germani este cunoscuta si arhicunoscuta, din 45 incoace. israelul s-a folosit de asta sa mulga germania. nimic nu e nou. sau poate pro-zionistii mai inceraca sa mai stoarca inca ceva simpatie?

3. de ce nu vorbim despre ceeace se intiampal acum in lume. nu putem schimba ceeace s-a intamplat acum 60 de ani, dar putem afecta ceeace are loc acum. haiu sa vorbim despre halliburton si iraq, despre companii ca connex, caterpillar, motorola si hewlett-packard, care beneficiaza de pe urma ocupatiei palestinei. but hey, hai sa ne uitam la cei mai mari profitori de pe urma razboiului: http://money.msn.com/investing/10-companies-profiting-most-from-war

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor