Ziare.com

Deutsche Bank incepe sa vanda din active - presiunea creste

de Brandusa Stefanescu
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 21:26

   

Deutsche Bank incepe sa vanda din active - presiunea creste
Deutsche Bank a initiat vanzarea unei parti din activele sale globale, acesta prima transa fiind estimata intre 2 si 3 miliarde de euro.

Cel mai mare creditor al Germaniei si a doua banca la nivel mondial, sub aspectul valorii activelor detinute, a trimis oferte de vanzare catre zeci de parteneri care s-au aratat interesati de preluarea unei parti din detinerile Deutsche Bank, informeaza Reuters.

Banca a declarat ca ar prefera sa vanda activele unui singur cumparator, insa este pregatita sa ia in considerare si ofertele unor ofertanti diferiti, daca asta va duce la un pret mai ridicat.

Decizia de vanzare vine ca urmare a modificarii strategiei de afaceri, modificare impuse de schimbarea mediului economic dar si de noile relgementari europene cu privire la raportul dintre capital si investitii. De altfel, decizia Deutsche Bank este consecventa cu deciziile similare luate de marile grupuri bancare europene, fortate sa se recapitalizeze (delavereging).

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Informatii din interior arata ca peste 50 de posibili cumparatori s-au aratat interesati de activele Deutsche Bank, printre care banca americana Wells Fargo, Royal Bank of Canada si Ameriprise Financial.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1091 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

corectura

corectati cu "deleveraging" in loc de "delavereging" aici:
...marile grupuri bancare europene, fortate sa se recapitalizeze (delavereging).

 

Dieta D.B.

Dieta prinde bine oricui,chiar si bancilor.
Mai dau jos din "osanza",se misca mai usor.Mai fac rost de ceva valoare reala,nu mai opereaza pe "virtual" sau pe infuziile,stimulentele,ajutoarele (pe scurt pomana) de la Punga Publica (nu de la guverne,ca guvernele nu produc).
Iar cred ca nemtii se misca spre solutia corecta.Nu va fi solutia "peste noapte".Va trebui ceva timp.Minuni nu exista decat in imaginatia noastra.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor