Deutsche Bank resusciteaza piata imobiliara printr-o achizitie de 340 mil. euro

Luni, 26 Mai 2008, ora 08:38
2077 citiri
Deutsche Bank resusciteaza piata imobiliara printr-o achizitie de 340 mil. euro

O divizie imobiliara a bancii germane Deutsche Bank a stabilit un nou record pe piata locala de profil, prin preluarea pentru 340 mil. euro a proiectului Upground, aflat in dezvoltare in nordul Capitalei, relateaza Ziarul financiar.

Upground va cuprinde in momentul finalizarii, in 2009, un imobil de birouri si doua turnuri de locuinte, in cadrul tranzactiei fiind inclus si un al doilea imobil de birouri dezvoltat in imediata vecinatate.

Proiectul este finantat printr-un credit de la Banca Romaneasca si este realizat in apropierea bulevardului Barbu Vacarescu si a strazii Fabrica de Glucoza, care desparte zona Lacului Tei de Pipera.

Proiectul Upground este realizat pe un teren de 44.000 de metri patrati si va cuprinde aproape 600 de locuinte si spatii de birouri cu o suprafata de 100.000 de metri patrati.

Apartamentele vor avea preturi pornind de la 173.000 de euro plus TVA, in timp ce duplexurile si penthouse-urile pot depasi pretul de un milion de euro.

In cazul in care Deutsche Bank ar fi decis sa cumpere proiectul in faza actuala de dezvoltare, probabil tranzactia nu ar fi depasit 100 mil. euro, tinand cont de preturile terenurilor din zona.

Proiectul este dezvoltat de firma Upground Estates, controlata de oameni de afaceri britanici si eleni, printre care si Ioannis Papalekas, unul dintre actionarii centrului comercial City Mall din sudul Capitalei.

Negocierile tranzactiei au durat opt luni, afacerea fiind extrem de complexa.

"In luna decembrie a anului trecut am inceput vanzarea primei etape, formata din 120 de locuinte, cu preturi pornind de la 1.600 euro/metrul patrat plus TVA, din care au fost precontractate aproximativ 100 de apartamente", a precizat Tudor Mihai, sales manager al Upground.

Fiind vorba de vanzarea unui proiect mixt, format din spatii de birouri si locuinte, tranzactia nu a fost bazata pe un anumit randament al investitiei, ci pe valoarea de referinta a bunului, din care vor fi scazute cheltuielile.

De la inceputul anului, numarul tranzactiilor imobiliare a fost redus, o parte dintre investitori si chiar dezvoltatori vorbind de un blocaj al pietei, context in care aceasta tranzactie ar putea reprezenta un semnal puternic de revenire a apetitului pentru achizitii.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...
Comentarii
B
Banca germana Manelo-Deutsche-Pirtz Bank
rank 1
Stir falsa fratilor , ca sa va arate ca daca ditamai banca Investeste , piata e OK.