Seful Deutsche Bank critica masurile FMI

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 17:18
1234 citiri
Seful Deutsche Bank critica masurile FMI

Seful celei mai mari banci germane, Deutsche Bank, s-a opus propunerilor FMI de injectare de capital in sistemul bancar, in conditiile in care analistii incearca sa-si dea seama care sunt bancile care au nevoie urgenta de capital, pentru a fi parte din pachetul de 200 miliarde de euro.

Desi pietele s-au aratat optimiste in privinta planului de sprijinire a sistemului bancar european, seful Deutsche Bank si-a expriamt scepticismul, aratand totodata ca detinerile de datorie greceasca au costat banca pe care o conduce 400 milioane de euro, anul acesta, informeaza The Guardian.

"Nu capitalul este principala problema a bancilor, in acest moment", a explicat Ackermann. "Ci faptul ca datoria suverana si-a pierdut caracterul lipsit de risc".

Discutiile apar in contextul in care autoritatile europene care reglementeaza sistemul bancar urmeaza sa impuna reguli mai stricte pentru capitalul de tampon pe care este necesar ca bancile sa-l detina sub forma de lichiditati, pentru a face fata eventualelor probleme.

Sistemele bancare european si american sunt puternic afectate de actuala criza, fapt devenit evident in momentul in care raportarile financiare ale bancilor americane pentru trimestrul al 3-lea au venit preponderent negative. JP Morgan a fost prima banca americana care a raportat pierderi de 4 procente in trimestrul 3.

Ungaria a ajuns cea mai săracă țară din UE la indicatorul consum. Inflație record de peste 17%
Ungaria a ajuns cea mai săracă țară din UE la indicatorul consum. Inflație record de peste 17%
Consumul maghiarilor a fost cel mai scăzut în 2023 comparat cu întreaga Uniune Europeană, iar cauza principală ar fi inflația record care a ajuns la 17%. În anul 2022, Bulgaria s-a...
De când va putea fi folosită e-Factura simplificată. Modificările anunțate de ministrul Finanțelor
De când va putea fi folosită e-Factura simplificată. Modificările anunțate de ministrul Finanțelor
Ultimele teste pe aplicaţia simplificată pentru firmele mici care nu au un volum mare de facturi s-au efectuat luni, 4 martie, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la Palatul...
#criza Europa, #criza sistem bancar, #masuri capitalizare banci , #stiri Deutsche Bank
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ex-cep-ţi-o-nal... Tot etatizarea sistemului bancar e soluţia!