Trump da batai de cap Deutche Bank: Banca nu stie cum sa mai schimbe un acord de 300 de milioane de dolari

Luni, 27 Martie 2017, ora 21:27
5504 citiri
Trump da batai de cap Deutche Bank: Banca nu stie cum sa mai schimbe un acord de 300 de milioane de dolari
Foto: Hepta.ro

O conditie dintr-un acord al Deutsche Bank cu Donald Trump, de finantare a afacerilor sale imobiliare, a devenit o bataie de cap pentru banca germana, eforturile de restructurare a unei parti din datoriile de 300 de milioane de dolari fiind blocate.

Problema o reprezinta o garantie personala data de Trump bancii la negocierea finantarii care dateaza din 2012 pana in 2015, potrivit unei persoane apropiate discutiilor, transmite Bloomberg.

Datoriile, contractate pentru un club de golf din Florida, un hotel in Washington DC si un turn din Chicago, sunt in curs de rambursare. Dar, potrivit acordului, daca imprumuturile intra in default, banca ar putea sa execute alte active ale lui Trump.

Dupa ce Trump a castigat alegerile prezidentiale in SUA, in noiembrie, bancherii au incercat sa elimine posibilitatea neobisnuita de a colecta o datorie de la un presedinte in functie.

Daca banca elimina garantia personala a lui Trumo, criticii ar putea sa o acuze ca incearca sa il favorizeze.

Daca dobanzile ar creste in cadrul unei restructurari a datoriilor, Deutsche Bank ar risca sa nemultumeasca Organizatia Trump.

Deutsche Bank, investigata de guvernul SUA

Situatia este complicata de faptul ca guvernul SUA a investigat incapacitatea Deutsche Bank de a dezvalui tranzactiile cu cetateni rusi care au scos din Rusia 10 miliarde de dolari. Cu toate ca investigatia nu are legatura cu presedintele, unii oficiali americani si-au exprimat ingrijorarea referitoare la un posibil conflict de interese pentru Departamentul de Justitie, care raporteaza direct presedintelui, dar investigheaza banca creditoare a acestuia.

Reprezentantii Deutsche Bank au refuzat sa comenteze despre imprumuturile lui Trump.

Discutiile despre imprumuturi au trecut de la expertii in creditare ai bancii, care au incercat sa elimine garantiile personale ale lui Trump, la directori de rang mai inalt, care analizeaza ramificatiile personale ale unei restructurari, a spus persoana.

Vanzarea imprumuturilor este una dintre optiuni, dar cumparatorii ar putea fi ingrijorati de riscuri, de atentia presei asupra oricarei entitati care face afaceri cu Trump, a spus un bancher contactat de Bloomberg.

Casa Alba a redirectionat intrebarile despre imprumuturi catre Organizatia Trump, care a refuzat sa comenteze.

Dupa ce a devenit presedinte, Trump a transferat managementul afacerilor catre doi dintre fiii sai, dar a pastrat proprietatea asupra acestora.

In decembrie, directorul juridic al Organizatiei Trump, Alan Garten, a declarat ca imprumuturile sunt modeste in contextul imperiului de mai multe miliarde de dolari al lui Trump. Garantiile personale nu sunt o problema pe termen lung, pentru ca imprumuturile au fost structurate pentru a deveni unele standard, garantare prin proprietatile construite cu finantarea respectiva, a spus Garten.

Acesta este cazul Trump International Hotel and Tower din Chicago, care serveste in prezent drept garantie pentru imprumut, a explicat Garten.

Cele 300 de milioane de dolari datorate de Organizatia Trump bancii germane reprezinta aproape jumatate din datoriile acestuia, potrivit unei analize Bloomberg din iulie 2016, potrivit careia Trump are o avere neta de 3 miliarde de dolari.

Impumuturile arata ca acordurile sunt cu un client important si beneficiaza de dobanzi mai avantajoase decat imprumuturile standard pentru constructii, potrivit unui investitor imobiliar care a evaluat dobanzile la solicitarea Bloomberg.

Datoria catre Deutsche Bank include un imprumut de 170 de milioane de dolari contractat de Trump in 2015 ppentru finalizarea Trump International Hotel din Washington DC. Organizatia mai datoreaza 125 de milioane de dolari pentru statiunea Trump National Doral Miami, din 2012. Al treilea imprumut important este cel pentru turnul din Chicago. Datoriile sunt scadente in 2023 si 2024.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#Deutsche Bank acord Trump, #schimbare acord Trump Deutsche Bank , #stiri Deutsche Bank