Rezultatele 1 - 30 din 896 (0.270 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

COVID-19. Raportari diferite in judetul Hunedoara

Marti, 02 Iunie 2020, ora 15:30

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 13.526 au fost declarate vindecate si externate.

Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, in judetul Hunedoara este anuntat un singur caz nou. Numai ca, Biroul de presa al Consiliului Judetean Hunedoara sustine astazi ca la Spitalul Judetean de Urgenta Deva sunt 9 pacienti confirmati cu COVID, in contextul in care in 29 mai erau doar sase pacienti confirmati. Diferenta de 3 pacienti nu se regaseste in raportarile Grupului de Comunicare Strategica. Conform acestuia, insa, in ultimele 24 de ore, au fost inregistrate alte 119 noi cazuri de imbolnavire. Iar, pana acum, 1279 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat, iar 166 pacienti sunt internati la ATI.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 448.813 de teste.

A.I.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Niciun caz nou in Hunedoara

Luni, 01 Iunie 2020, ora 15:30

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 19.398 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 13.426 au fost declarate vindecate si externate.

Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, pentru a doua zi consecutiv nu s-a inregistrat niciun caz nou in judetul Hunedoara. Cu toate acestea, la nivel national au fost au fost inregistrate alte 141 de noi cazuri de imbolnavire.

Totodata, pana acum, 1270 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat, iar la ATI, in acest moment, sunt internati 159 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 2.424 de persoane. Alte 90.292 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 443.252 de teste.

Politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore, 148 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 138.820 de lei.

A.I.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Situatie stabila in Hunedoara

Duminica, 31 Mai 2020, ora 18:30

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 13.256 au fost declarate vindecate si externate.

Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, in judetul Hunedoaraau fost inregistrate pana acum 632 de cazuri de imbolnavire, niciun caz nou nefiind inregistrat in ultimele 24 de ore. Asta desi la nivel national au fost inregistrate 124 de noi cazuri.

Totodata, pana acum, 1262 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat. Iar la ATI, in acest moment, sunt internati 160 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 2.330 de persoane. Alte 95.456 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 439.197 de teste.

Politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore, 141 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 109.900 de lei.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Generatoare diesel vs. generatoare pe benzina - care este cea mai buna alegere?

Duminica, 31 Mai 2020, ora 12:30

Cand vorbim despre generatoare, cea mai buna comparatie este intre generatoare diesel si cele pe benzina. Generatorul diesel este unul dintre cele mai eficiente generatoare in ceea ce priveste costurile si eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil, motiv pentru care tot mai multe persoane aleg sa foloseasca un Iveco generator.

Avantajele pe care le ofera un generator diesel Iveco

Timp de minimum 30 de ani, oamenii au cunoscut motorina doar pe post de carburant cu miros urat pentru camioane. Pe masura ce tehnica a evoluat, dieselul a devenit un combustibil mai eficient din punct de vedere al consumului si puterii oferite. Deoarece unul dintre cele mai mari avantaje ale motoarelor diesel este eficienta consumului de combustibil, generatoarele diesel au devenit la fel de apreciate ca si motoarele disel. O comparatie buna intre generatoarele diesel si cele pe benzina este facuta prin prisma modului de functionare al motoarelor de masini.

Cu motorina se obtine un cost de utilizare mult mai mic, de aceea, foarte multe industrii din prezent se bazeaza pe motorina pentru a mentine activitatea functionala chiar si atunci cand nu au curent. Indiferent daca este vorba despre generatoare, excavatoare, tractoare sau generatoare, motorina este unul dintre cele mai apreciate tipuri de combustibil.

Motoarele care functioneaza pe motorina si implicit generatoarele diesel au o durata de viata mai lunga, au costuri de functionare mai mici si isi depreciaza valoarea mai ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Universitatea din Petrosani si-a anuntat programul de inscrieri si oferta academica

Vineri, 29 Mai 2020, ora 12:30

Universitatea din Petrosani a facut publica oferta academica a anului universitar 2020-2021, atat pentru licenta cat si pentru master. Totodata a anuntat si calendarul admiterii.

Universitatea din Petrosani propune pentru studiile de licenta aproape 600 de locuri bugetate de stat, la care se adauga alte aproape 800 de locuri cu taxa. In ce priveste specializarile de master, sunt disponibile peste 200 de locuri bugetate de stat si alte aproape 700 cu taxa.

"Oferta academica a Universitatii din Petrosani este una diversificata, avand evident ca principal punct de reper ingineria in diverse domenii de activitate, insa avem si o serie de specializari atractive care tin de domenii socio-umane. Peste 800 de locuri de licenta si master pot fi ocupate la studiile cu finantare asigurata de stat, insa noi credem ca si locurile disponibile cu plata taxei de scolarizare sunt deosebit de atractive, avand in vedere cuantumul redus al acestei taxe, care este printre cele mai mici de acest fel din tara. Invitam absolventii din acest an, dar si pe cei din anii precedenti, sa analizeze cu atentie oferta noastra academica si sa o includa in preferintele lor pentru continuarea pregatirii universitare si ii asteptam sa se inscrie pentru examenul de admitere", a declarat rectorul Universitatii din Petrosani, Radu Sorin.

Sursa citata mai spune ca procedura de inscriere la specializarile puse la dispozitie de institutia de invatamant superior de la Petrosani se va face exclusiv on-line. Platforma ..

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Circulatie libera de la 1 iunie

Joi, 28 Mai 2020, ora 18:30

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut o declaratie de presa in care anuntat ca de la 1 iunie se va putea circula fara nicio restrictie. Totodata, acesta a anuntat si deschiderea teraselor, dar organizarea de sesiuni suplimentare pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat.

"De la 1 iunie se redeschid terasele. Este insa clar ca aici e nevoie de unele masuri foarte speciale si acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui sa fie la cel putin doi metri, vor putea sa stea maximum patru persoane la o masa si, in acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plaja, dar si aici e nevoie de pastrarea distantei de cel putin doi metri intre scaunele de plaja. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul international, rutier si feroviar, in conditii, sigur, de siguranta, de distantare si de igiena. Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele in aer liber, cu un numar de pana la maximum 500 de spectatori, insa acestia vor trebui sa fie asezati pe scaune, la distantele care sunt impuse de regulile de distantare, cu un control foarte strict la intrare si, evident, cu respectarea tuturor normelor de igiena. In ce priveste deplasarile in afara localitatii, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Deci nu va mai fi nevoie de declaratie cand iesim cu masina, sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate. In ce priveste competitiile sportive, avem si aici o veste buna. Se vor putea relua competitiile sportive incepand din 1 iunie, dar - ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Romania se indreapta spre 19.000 de infectari

Joi, 28 Mai 2020, ora 15:30

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 12.629 au fost declarate vindecate si externate.

In judetul Hunedoara, numarul persoanelor infectate a ajuns la 630, adica doar cu doua cazuri mai mult fata de ieri. Acesta raportare este cu atat mai importanta cu cat, la nivel national, au fost inregistreate 197 de cazuri noi.

Totodata, pana acum, 1229 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat, iar la ATI, sunt internati 182 de pacienti.

In carantina institutionalizata sunt 3.712 de persoane. Alte 89.787 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 410.000 de teste.

Politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore, 214 sanctiuni contraventionale, in valoare de 181.250 de lei, si au fost constatate, ieri, 2 infractiuni pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Nicu Tasca

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Minerii de la Vulcan au ales experienta

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 22:33

Minerii de la Exploatarea Miniera Vulcan si-au ales astazi reprezentantii in fruntea Departamentului Vulcan al Sindicatului Muntele. Nu s-au inregistrat surprize majore. Presedinte a fost ales Marian Iriza, cu 467 de voturi. De notat este ca Iriza a candidat singur si venit de pe functia de vicepresedinte. Cea de-a doua functie a fost castigata detasat, asa cum preconizam inca de dimineata, de Constantin Dragomir. El l-a devansat pe urmatorul clasat cu peste 100 de voturi. Candidatura care a creat cele mai mari valuri si a generat scenarii cu privire la ingerinte politice puternice in scrutinul mineresc, cea a lui Florin Vrabie, a fost dezamagitoare. Acesta din urma a fost credidat prin vot de doar 37 de ortaci.

A consemnat Nicu Tasca

Citeste si Se aleg sefii sindicali la Mina Vulcan

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Se aleg sefii sindicali la Mina Vulcan. Vezi unde este miza cea mare

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 12:34

Astazi este o zi importanta la Departamentul Vulcan al Sindicatului Muntele. Adica se aleg sefii. Intrucat fostul presedinte Mihai Dafinoiu a iesit la pensie, locul sau va fi luat fara prea mari surprize de cel care pana acum a detinut functia de vicepresedinte. Este vorba de Marian Iriza, ultimul component al garzii vechi de sindicalisti, care este si singurul candidat.

Batalia cea mare se da insa pentru postul de vicepresedinte, unde sunt inscrisi nu mai putin de cinci candidati. Printre acestia si noul pesedist Florin Vrabie, de numele caruia se leaga cele mai multe comentarii aparute in spatiul public. Conform surselor noastre cel mai experimentat dintre cei cinci ar fi un domn Dragomir, dar nu se stie daca acesta va fi si ales. Mai ales ca despre sindicatele din minerit s-a spus de foarte multe ori ca sunt controlate politic. Vom reveni.

Nicu Tasca

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Hunedoara - un singur caz nou

Marti, 26 Mai 2020, ora 15:31

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 11.874 au fost declarate vindecate si externate. In ultimele 24 de ore, in judetul Hunedoara a fost identificat un singur caz, in timp ce la nivel national au fost inregistrate alte 146 de noi cazuri.

Numarul persoanelor decedate a ajuns la 1210, iar in carantina institutionalizata mai sunt 5.287 de persoane. Alte 75.782 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana in prezent, au fost prelucrate in total 385.728 de teste.

Politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore, 169 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 116.200 de lei si au fost constatate 6 infractiuni pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Ziua secetei

Marti, 26 Mai 2020, ora 12:33

Apa Serv nu conteneste sa faca ce vrea fara sa se consulte cu nimeni. Asa ca, au hotarat marii mahari ca ziua de miercuri sa fie una de post pentru locuitorii Cartierului Aeroport. De post negru.

Adica locuitorii acestui cartier nu vor bea apa. Pur si simplu. De la 8 dimineata, la 8 seara. Ca un gest de marinimie, maharii Apa Serv trimit o cisterna, astfel incat sa nu murim de sete.

Dupa asta, urmeaza ca Apa Serv sa opreasca apa o saptamana.

Interesul milionarilor este mai mare decat al cetatenilor, nu-i asa? Vom reveni.

Nicu Tasca

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Video. "Este nevoie de granturi, de ajutor financiar nerambursabil"

Marti, 26 Mai 2020, ora 12:30

Consecintele economice ale pandemiei de coronavirus afecteaza in mod grav peste 90% din intreprinderile mici si mijlocii din Uniunea Europeana, concluzioneaza un studiu realizat in luna aprilie de SME Europe, organizatia economica a Partidului Popular European (PPE).

Indiferent de statul membru, IMM-urile nu au rezerve la care sa apeleze, doar 11% din cei intrebati afirmand ca au rezerve financiare pentru a rezista un an. Studiul SME Europe releva faptul ca locurile de munca din cadrul IMM-urilor sunt periclitate. 25% din IMM-uri au fost nevoite sa efectueze concedieri sau suspendari ale contractelor de munca, iar alte 25% au apelat la somaj tehnic sau la timp redus de munca. Si investitiile sunt afectate, 68% din IMM-uri au amanat investitii productive planificate inaintea crizei. "Intrebate despre ce forme de sprijin asteapta, 71% din IMM-uri au spus ca au nevoie de ajutor sub forma de lichiditati, 33% doresc o extindere sau renegociere a liniilor de credit bancare de care dispun. Solicitarea generala a tuturor categoriilor intervievate a fost reducerea birocratiei, simplificarea procedurilor si mai multa transparenta in relatia cu statul", a afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler, prim-vicepresedintele SME Europe.

Studiul SME Europe a fost realizat pe baza unui chestionar la care au raspuns, in luna aprilie a.c., peste 900 de IMM-uri si intreprinzatori individuali din state membre ale UE, intre acestea si din Romania. "Pe baza rezultatelor chestionarului, dar si a ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

MinPrint Now Available in the Microsoft Azure Marketplace

Marti, 26 Mai 2020, ora 12:30

Microsoft Azure customers worldwide now gain access to MinPrint to take advantage of the scalability, reliability and agility of Azure to drive application development and shape business strategies.

Petrosani, Hunedoara, Romania aEuro" May 26, 2020 aEuro" Centrul de Calcul INFO'98 SA today announced the availability of MinPrint in the Microsoft Azure Marketplace, an online store providing applications and services for use on Azure. MinPrint's customers can now take advantage of the productive and trusted Azure cloud platform, with streamlined deployment and management.

Intended for all users who have large print volumes, MinPrint allows laser or jet printers to print text files that were originally generated for matrix printers. MinPrint helps customers preserve previous working conditions. MinPrint also cost-effectively adapts to customer needs.

As noted by Lucian Lupu, Administrator, Centrul de Calcul INFO'98, "Customer feedback speaks highly of how MinPrint has been able to optimize activity for organisations, resulting in a shorter time for printing analysis bulletins and increasing overall productivity."

"Through Microsoft Azure Marketplace, customers around the world can easily find, buy, and deploy partner solutions they can trust, all certified and optimized to run on Azure," said Sajan Parihar, Senior Director, Microsoft Azure Platform at Microsoft Corp. "We're happy to welcome Centrul de Calcul INFO'98 SA's solution to the growing Azure Marketplace ecosystem." ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Seful "Omertei Stimulentelor" anunta mortii pe Facebook

Luni, 25 Mai 2020, ora 22:30

Directorul Spitalului Municipal Vulcan, Catalin Popa, mai cunoscut cititorilor jvj.ro ca seful"Omertei Stimulentelor" de la aceasta unitate, a decis sa prezinte un fel de raport despre pandemia COVID-19. Nu a gasit o tribuna mai buna decat o sedinta in sala de sedinte a Consiliului local.

Ce conferinta de presa, ce comunicat... Astea sunt pentru simandicosi. Singura tribuna pe care directorul SMV o recunoaste este pagina de facebook a primariei.

Trecand peste asta, am putut afla ca in unitatea pe care cu omerta o conduce, au fost internati 93 de pacienti, din care 33 au si fost confirmati. Din pacate, 5 persoane au decedat. Dintre acestia, trei erau din Valea Jiului, adica cate unul din Petrosani, Vulcan si Aninoasa.

Daca vreti sa aflati altceva despre unitatea patronata de Popa, urmariti aparitiile de pe reteaua de socializare.

Doar acolo mai vorbesc membrii Omertei.

Nicu Tasca

Citeste si asta!

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Seful "Omeretei Stimulentelor" anunta mortii pe Facebook

Luni, 25 Mai 2020, ora 18:31

Directorul Spitalului Municipal Vulcan, Catalin Popa, mai cunoscut cititorilor jvj.ro ca seful"Omertei Stimulentelor" de la aceasta unitate, a decis sa prezinte un fel de raport despre pandemia COVID-19. Nu a gasit o tribuna mai buna decat o sedinta in sala de sedinte a Consiliului local.

Ce conferinta de presa, ce comunicat... Astea sunt pentru simandicosi. Singura tribuna pe care directorul SMV o recunoaste este pagina de facebook a primariei.

Trecand peste asta, am putut afla ca in unitatea pe care cu omerta o conduce, au fost internati 93 de pacienti, din care 33 au si fost confirmati. Din pacate, 5 persoane au decedat. Dintre acestia, trei erau din Valea Jiului, adica cate unul din Petrosani, Vulcan si Aninoasa.

Daca vreti sa aflati altceva despre unitatea patronata de Popa, urmariti aparitiile de pe reteaua de socializare.

Doar acolo mai vorbesc membrii Omertei.

Nicu Tasca

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Din nou niciun caz in judetul Hunedoara

Luni, 25 Mai 2020, ora 15:30

Pana astazi, 25 mai, in Romania, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 11.630 au fost declarate vindecate si externate.

In judetul Hunedoara, se inregistreaza o stagnare fata de ziua de ieri, fiind inregistrate 626 de cazuri, iar in acest timp au fost inregistrate alte 213 de noi cazuri de imbolnavire.

Pana acum, 1193 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 6001 de persoane. Alte 67.595 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 377.191 de teste.

in ultimele de 24 de ore, politistii si jandarmii au aplicat 232 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 153.440 lei si au fost constatate, 2 infractiuni pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

"Investitorul" COVID-19 in judetul Hunedoara

Vineri, 22 Mai 2020, ora 15:30

O serie de informatii oferite in efortul Institutiei Prefectului Judetului Hunedoara de a comunica mai bine releva o situatie deosebita.

In judetul Hunedoara au intrat sume importante de bani sub forma somajului tehnic si a "indemnizatiei de sprijin COVID 19". Aproape 40 de milioane de lei.

33,6 milioane de lei au venit sub forma somajul tehnic a 25098 de persoane, fiind platite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca - Hunedoara. Si pese 6 milioane de lei sub forma "indemnizatiei de sprijin COVID 19" platita categoriilor profesionale care au intrerupt activitatea in perioada instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. Cei care au beneficiat de acesta indemnizatie sunt persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si familiale, avocati si alti profesionisti precum si structuri sportive si societati cooperative, in total 1564 de beneficairi.

Am putea concluziona ca nemilosul virus COVID-19 a investit o suma frumusica in judetul Hunedoara, ceea ce i-ar putea atrage titlul de investitor. Evident cu mana Statului Roman. Adica tot din banii nostri.

Dar, conform obieceiului local banul e ban, indiferent de unde vine.

Nicu Tasca

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Doua cazuri noi in judetul Hunedoara

Joi, 21 Mai 2020, ora 15:30

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 10.581 au fost declarate vindecate si externate. In judetul Hunedoara, au fost raportate 619 cazuri, cu doua mai multe decat ieri. In vreme ce la nivel national au fost inregistrate alte 198 de noi cazuri.

Pana acum, 1151 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 9.800 de persoane. Alte 39.614 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 342.466 de teste.

In ultimele de 24 de ore, au fost aplicate 148 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 104.950 de lei.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Niciun caz nou in Hunedoara

Miercuri, 20 Mai 2020, ora 15:31

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 17.387 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 10.356 au fost declarate vindecate si externate. Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, judetul Hunedoara are o situatie privilegiata. In ltimele 24 de ore nu a aparut niciun caz nou, desi la nivel national au fost inregistrate 196 de noi cazuri de imbolnavire. Asta dupa ce ieri fusese inregistrat un singur caz nou.

Pana acum, 1141 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 11.050 de persoane. Alte 30.645 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 332.487 de teste.

Politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore, 127 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 71.000 de lei, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Politiei, au fost constatate, ieri, 9 infractiuni pentru zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 Cod Penal.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Hunedoara, un singur caz nou

Marti, 19 Mai 2020, ora 15:31

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 17.191 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 10.166 au fost declarate vindecate si externate. Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, in judetul Hunedoara sunt inregistrate 617 cazuri, cu unul mai multe decat zilele trecute, ceea ce arata o incetinire semnificativa a infectarilor. La nivel national, in 24 de ore, au fost inregistrate 155 de cazuri noi.

Pana acum, 1126 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 11.808 de persoane. Alte 24.415 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 322.074 de teste.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Senatul Universitatii din Petrosani a aprobat achizitia platformei de e-learning

Marti, 19 Mai 2020, ora 12:31

Senatul Universitatii din Petrosani a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, achizitia unei platforme de e-learning si a unui server care o va deservi. Achizitia este prinsa in Hotararea Nr.63, care prevede suplimentarea listei de achizitii. In aceasi sedinta a Senatului, a fost aprobata si Metodologia privind desfasurarea evaluarii cunostintelor studentilor/ masteranzilor/cursantilor de la programele de studii ale Universitatii din Petrosani in semestrul II al anului universitar 2019-2020.

Rectorul Universitatii din Petrosani, Sorin Radu, a vobit despre achizitia platformei inca de la inceputul lunii mai, cand a si anuntat ca va propune achizitia membrilor Senatului. "Suntem in procedura de a achizitiona o platforma e-learning performanta, astfel incat sa putem examina on-line mai multi studenti", spunea rectorul.

Contactat de jvj.ro, rectorul Radu a sustinut ca, daca se termina implementarea, platforma va fi folosita in sesiunea din luna iunie. "Nu stim inca cat dureaza montarea. Ne-au promis ca in doua saptamani e functionala si facem si o instruire. Dupa care vom incarca cursurile. La inceputul lunii iunie vom avea o saptamana de recuperare a laboratoarelor, iar sesiunea va incepe in 9 iunie. Va fi doar online. Daca nu reusim, vom folosi celelalte platforme. Oricum, mai avem un proiect, care a trecut de o prima etapa. Daca va fi finantat, vom achizitiona alte intrumente de predare online complementare cu aceasta platforma", a declarat rectorul Universitatii din ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Peste 17.000 de cazuri in Romania

Luni, 18 Mai 2020, ora 15:30

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 17.036 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 9.930 au fost declarate vindecate si externate. Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, numarul de cazuri a ramas la fel ca ieri in judetul Hunedoara, desi la nivel national au fost inregistrate alte 165 de noi cazuri de imbolnavire.

Pana acum, 1107 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul Romaniei, 12.351 de persoane sunt in carantina institutionalizata. Alte 17.797 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 313.621 teste.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. Numarul vindecarilor se apropie de 10000

Duminica, 17 Mai 2020, ora 15:30

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 16.871 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 9.890 au fost declarate vindecate si externate.

Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, in judetul Hunedoara au fost inregistrate 616 cazuri de infectare.

Totodata, pana acum, 1097 persoane infectate cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 167 de noi cazuri de imbolnavire, fiind prelucrate 310.407 de teste..

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 13.055 de persoane. Alte 15.854 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. 190 de cazuri noi in prima zi a starii de alerta

Vineri, 15 Mai 2020, ora 15:31

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 16.437 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus). Dintre acestea, 9.370 au fost declarate vindecate si externate.

Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, in judetul Hunedoara au fost inregistrate 598 de cazuri.

Totodata, pana acum, 1056 persoane infectate cu COVID-19 au decedat. De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 190 de noi cazuri de imbolnavire.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 14.441 de persoane. Alte 14.791 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 294.601 teste.

O data cu instituirea starii de alerta, persoanele care vin din strainatate vor fi izolate sau carantinate la locuinta impreuna cu familia. Cele care nu au posibilitatea indeplinirii conditiilor pentru asta sau solicita acest lucru pentru a nu-si expune familia, se poate opta pentru masura carantinei institutionalizate in spatii puse la dispozitie de autoritati.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. 245 de cazuri noi in ultima zi a starii de urgenta

Joi, 14 Mai 2020, ora 15:31

Pana astazi, in Romania, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19. Dintre acestea, 9.053 au fost declarate vindecate si externate.

Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, in judetul Hunedoara au fost inregistrate 595 de cazuri, situandu-se pe locul sapte la nivel national.

Totodata, pana acum, 1046 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 245 de noi cazuri de imbolnavire.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 14.066 persoane. Alte 18.118 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 286.217 teste.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 112 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestora le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 46.000 de lei.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Un nou proiect european castigat de Universitatea din Petrosani

Joi, 14 Mai 2020, ora 12:31

Universitatea din Petrosani a castigat un nou proiect cu finantare nerambursabila care vizeaza pregatirea practica a studentilor precum si cresterea angajabilitatii acestora. Proiectul "SMART 2020 - Sistem multidisciplinar de pregatire practica" are ca obiectiv specific cresterea numarului absolventilor de invatamant tertiar universitar si nonuniversitar care isi gasesc un loc de munca urmare a accesului la activitati de invatare/ cercetare/ inovare la un potential loc de munca, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform Strategiei Nationale de Competivitate si domeniile de specializare inteligenta conform Strategiei Nationale de Cercetare - Dezvoltare, Inovare.

In cadrul proiectului, "vor fi consolidate si dezvoltate 39 parteneriate cu angajatori pentru sprijinirea si dezvoltarea competentelor si aptitudinilor profesionale, pe o perioada de 24 luni, a 284 de studenti din cadrul domeniilor administratie publica, economic, inginerie, informatica, istorie, matematica, relatii internationale si studii europene in procesul de tranzitie din mediul educational catre piata muncii prin intermediul unui sistem integrat, intensiv si coerent de servicii de consiliere si orientare profesionala, organizarea de stagii de pregatire practica, din care 63 dintre acestea in entitati care activeaza in domenii de specializare inteligenta, workshop-uri si vizite de studiu in vederea facilitarii insertiei pe piata muncii a unui numar de 106 studenti".

Valoare ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Video. A aparut prima tableta educationala romaneasca

Miercuri, 13 Mai 2020, ora 09:37

Prima tabletaE educatEionalaE romaneasca a fost lansata in cadrul unei conferinte online dedicate educatiei digitale. Tableta este rezultatul muncii unei echipe coordonate de europarlamentarul Victor Negrescu si formate din cadre didactice, antreprenori din domeniul digital, reprezentanti ai societatii civile si personalitati publice.

Dispozitivul mobil contine aplicatii si materiale educationale adaptate invatamantului digital, iar initiatorii proiectului isi propun distribuirea gratuita, prin intermediul institutiilor de invatamant, a catorva sute de tablete educationale catre copii din zonele cele mai defavorizate, precum si organizarea de cursuri si formari specializate pentru elevi si profesori, oferirea de ghiduri de utilizare si dezvoltarea de initiative destinate cresterii calitatii procesului educational.

"Am creat, impreuna cu o echipa diversa de oameni care doresc sa sprijine educatia romaneasca in aceasta perioada dificila, o tableta romaneasca, integrand solutii informatice existente, in asa fel incat tableta sa devina un instrument educational, usor de folosit de catre copii si de catre cadrele didactice", a declarat Victor Negrescu, in emisiunea "Vorba lu' Tasca".

Vorba lu Tasca

Publicata de Kapital TV Romania pe Marti, 12 mai 2020

Tableta ofera acces la aproximativ 100 de aplicatii si site-uri educationale, are un sistem de control la distanta, contine instrumente de control parental si este supravegheata pentru a se asigura folosirea sa exclusiva in ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. 190 de cazuri noi in tara, doar 3 in Hunedoara

Marti, 12 Mai 2020, ora 15:31

In Romania au fost confirmate pana astazi 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19, din care 7.685 au fost declarate vindecate si externate. De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 190 de noi cazuri de imbolnavire, din care doar trei in judetul Hunedoara.

Pana acum, 991 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat, iar la ATI sunt internati internati 238 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, 14.923 de persoane sunt in carantina institutionalizata. Alte 19.007 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 273 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 169.100 de lei.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

COVID-19. 226 de cazuri noi in ultimele 24 de ore

Luni, 11 Mai 2020, ora 15:30

In Romania, au fost confirmate pana astazi 15.588 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19, dintre care 7.245 au fost declarate vindecate si externate. Potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica, in judetul Hunedoara cresterea numarului de cazuri de infecatre este mult incetinita, ajungand la 565 de cazuri.

Pana acum, 972 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 226 de noi cazuri de imbolnavire.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 14.745 de persoane. Alte 19.059 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 262.219 de teste.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 369 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 355.550 de lei.

N.T.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]

Petrila. Un nou proiect a primit girul finantarii nerambursabile

Luni, 11 Mai 2020, ora 15:30

Asa cum mentiona in cursul saptamanii trecute primarul orasului Petrila, Vasile Jurca, un nou proiect pentru orasul Petrila a primit unda verde din partea Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei. Astfel, orasul Petrila va beneficia de peste 11 milioane lei prin semnarea contractului pe Axa 13 de dezvoltare, etapa I.

"Am primit o noua veste buna pentru petrileni de la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, un nou proiect pentru orasul Petrila a primit girul finantarii pe AXA 13 - ETAPA I. In acest proiect de finantare am avut in vedere:

- Construirea unui nou bloc social (Str. Tudor Vladimirescu), regim inaltime P+2E, 2 scari cu cate 12 apartamente/scara (total apartamente 24);

- Reabilitarea, modernizarea si dotarea Gradinitei Cimpa;

- Dotari pentru scolile: I.D SIRBU, SCOALA 6, SCOALA 2 SI SCOALA 5;

- Reabilitare strazi in orasul Petrila: str. Digului, Minei (bl. 39), Cocosului, Prislop, Rosia, T. Vladimirescu (parcare ambulatoriu), Taia (A9, A10)" a spus Vasile Jurca.

Primarul orasului Petrila mentioneaza, de altfel, ca la Petrila se asteapta o noua transa de finantare pe Axa 13, etapa III, un contract in care sunt incluse proiecte cum ar fi: Construirea Muzeului Satului (zona Jiet), modernizarea Parcului Regele Mihai I (fost pensionarilor), reabilitarea Gradinitei PN 2, precum si reabilitare strazi din orasul Petrila.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Jurnalul Vaii Jiului ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor