Aproape 2.000 de hunedoreni si-au gasit un loc de munca cu sprijinul AJOFM

   

Potrivit unui comunicat transmis de AJOFM Hunedoara, in primele trei luni ale anului 2020, ca urmare a implementarii Programului National de Ocupare a Fortei de Munca, prin intermediul agentiei hunedorene, in judet au fost incadrate in munca 1.975 de persoane, dintre care 891 femei.
Din totalul persoanelor ocupate pana la data de referinta, 939 au peste 45 de ani, 687 au varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, 294 au intre 25 si 35 de ani, iar 55 sunt tineri sub 25 de ani.

In functie de rezidenta, din totalul persoanelor incadrate in munca, 1.671 provin din mediul urban, iar 304 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregatire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de munca, cele mai multe persoane au studii liceale, 958, urmate de cele care au ca studii scoala profesionala sau de arte si meserii, 700. Numarul celor fara studii sau cu studii primare si gimnaziale este de 299, cei cu studii postliceale sunt in numar de patru, iar cei cu studii universitare sunt in numar de 14.

Din numarul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 364 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizam ca incadrarea intr-o categorie de ocupabilitate se realizeaza ca urmare a activitatii de profilare a persoanelor inregistrate in evidentele noastre.

Pentru integrarea pe piata muncii, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca inregistrate in baza de date a agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domiciliul sau resedinta beneficiaza de pachete personalizate de masuri active prevazute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, modificata si completata, se arata in comunicatul AJOFM.

Astfel, in cursul lunii martie 2020, numarul persoanelor care au beneficiat de asistenta pentru inregistrarea in evidenta ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea asigurarii protectiei sociale privind acordarea indemnizatiei de somaj sau cuprinderea in masuri active, a fost de 1.482 persoane. (M. Crivat)
Joi, 21 Mai 2020, ora 23:38
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor