Ce santiere a vizitat primarul Dan Boboutanu

   

Adriana Nastase
Ieri, in municipiul Hunedoara, a debutat al 3-lea santier. Primarul Hunedoarei, Dan Boboutanu (foto), anunta ca a vizitat toate cele trei santiere pentru a ase asigura ca lucrarile merg asa cum trebuie.

Mai multe locuri de parcare

"Parcarea din spatele Bancii Transilvania a intrat in santier de astazi. (n.r.-ieri). Numarul locurilor de parcare va fi mai mare cu 18 decat cel existent.Constructorul desemnat pentru reabilitarea si modernizarea parcarii de pe strada George Enescu, din spatele Bancii Transilvania, a reusit sa se mobilizeze si sa recupereze o zi din intarzierea provocata de ninsorile de saptamana trecuta. Astazi au inceput lucrarile si la parcarea amintita (moment programat initial pentru data de 12 aprilie, dar amanat apoi pentru 14 aprilie, din cauza vremii nefavorabile). Daca nu vor aparea probleme deosebite iar vremea va fi favorabila, peste cateva saptamani, aici, in locul celor 32 de spatii in care puteau stationa regulamentar autoturisme, vor aparea 50 de locuri de parcare mai bine repartizate", spune primarul din Hunedoara.

Aleea de acces se largeste

Apoi, lucrarile sunt avansate pe strada Viorele acolo unde ieri se asfalta trotuarul, iar in spatele blocurilor 5 si 6 se amenajeaza nu mai putin de 40 de noi locuri de parcare. "Zilele acestea s-au inceput operatiunile de asfaltare a trotuarului din imediata apropiere a carosabilului de pe strada Viorele. In acelasi timp, se lucreaza intens la amenajarea unor parcari noi in spatele blocurilor 5 si 6 de pe strada amintita. Locurile de parcare vor fi amplasate pe zona de pamant dintre aleea de acces si zidul de sprijin din zona. De asemenea, va fi largita si aleea de acces rutier spre intrarile in scarile de bloc ale celor doua imobile amintite. Constructorul este mobilizat destul de bine in zona. Doar vremea-i poate da planurile peste cap. Sa speram ca perioada ploioasa al carei debut este anuntat pentru marti dupa-amiaza ori seara nu va dura foarte mult.La finalizarea lucrarilor, in spatele blocurilor 5 si 6 de pe strada Viorele vor exista cel putin 40 de noi locuri de parcare", sustine edilul sef Dan Boboutanu.

Se toarna asfalt

Cel de al 3-lea santier vizitat de primar a fost santierul parcarii de pe strada Muresului, care a ajuns la faza straturilor de asfalt.

"In mai putin de doua saptamani de la demararea lucrarilor (perioada care a cuprins si cateva zile bune cu ninsori si temperaturi negative) lucrarile la amenajarea parcarii de pe Strada Muresului (in spatele fabricii Novello) au ajuns la faza turnarii primului strat de asfalt. Inainte de reconfigurarea zonei, aici puteau stationa regulamentar doar 6 autoturisme. Dupa finalizarea lucrarilor, numarul locurilor de parcare va creste la 18. Se estimeaza ca parcarea va fi gata saptamana viitoare, daca vremea nu va pune mari probleme in derularea lucrarilor ramase de executat", a adaugat Dan Boboutanu, primarul municipiului Hunedoara.
Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 23:36
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
A murit jurnalistul Mircea Lepadatu
Doliu in presa hunedoreana. Mircea Lepadatu (75 de ani), directorul cotidianului Mesagerul ...
Satele arhaice din Tinutul Padurenilor, redescoperite de turisti odata cu noile lor sosele VIDEO
Noile sosele construite in Tinutul Padurenilor au transformat satele arhaice din zona in locuri mai ...
Cum a fost construit Tunelul Turdas, cel mai spectaculos tunel feroviar din vestul Romaniei VIDEO
Metoda de constructie a Tunelului feroviat Turdas, unul dintre cele mai spectaculoase din Romania, a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor