Cine are interesul sa musamalizeze o situatie grava si de ce? Cum dau autoritatile cu bata-n balta, in cazul unui clar accident de munca

   

Sorina PopaDeveanul care a suferit, miercuri, arsuri de peste 80 la suta din suprafata corpului a fost transferat ieri la un spital din Timisoara, iar de acolo va ajunge la o clinica din Viena, ne-a informat dr. Ioan Demeter, de la Spitalul Judetean de Urgenta Deva.
Dosar penal pentru... nimeni?
Din sursele noastre, cel accidentat este Gavrila Danci, de 53 de ani, proprietarul Hanului Domnesc, situat in Calan, la intersectia cu drumul catre municipiul Hunedoara. Danci este si patronul mai multor localuri in Deva si in judet. El detine si o firma de constructii. Una peste alta, un om de afaceri prosper.
Ceasul rau insa a venit pentru barbat miercuri, dupa masa. Acesta conducea o autobena pe un drum neamenajat, situat la circa 10 metri de calea ferata, in dreptul haldei de steril de la intrarea in municipiul Deva, sustin reprezentantii IPJ Hunedoara. "Barbatul a acrosat cu bena camionului conducta de termoficare. Ca urmare a spargerii conductei, acesta s-a oparit. El s-a prezentat la Sectia UPU din cadrul Spitalului Judetean Deva, pentru ingrijiri medicale. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de neluarea si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si vatamare corporala din culpa", se arata intr-un comunicat al celor de la IPJ Hunedoara. Numai ca dosarul penal nu s-a deschis pe numele vreunei persoane. Iar in urma acestui accident a fost provocata si o avarie la Termocentrala Mintia, mii de deveni ramanand pentru cateva ore fara apa calda.
Sustine ca nu se afla la volanul autoutilitarei
Omul de afaceri Gavrila Danci a transmis ca nu el se afla la volanul autobenei, ci un sofer al firmei sale, Gama Construct. Firma Gama Construct este subcontractor pentru FCC Astaldi-Convensa, care reabiliteaza calea ferata de mare viteza in zona.
Si acum incep sa se incurce lucrurile. Ieri, imediat dupa accident, cei de la Termocentrala Mintia, care au ajuns la fata locului in scurt timp de la spargerea magistralei, au declarat ca barbatul care se afla la volanul autoutilitarei a fost oparit pe o mare suprafata a corpului de apa aflata la o temperatura de 70 de grade Celsius, care tasnind din conducta sparta l-a acoperit. In acest caz, foarte dubios, nu s-a solicitat o ambulanta, Danci fiind transportat la spital cu o masina. Aici, el a declarat ca s-a accidentat dupa ce a lucrat la un boiler, in locuinta sa.
Bine, bine, sa-l credem pe Gavrila Danci ca a fost oparit pe 80 la suta din suprafata corpului acasa, pe cand isi repara boilerul. Dar atunci, unde a disparut celalalt ars pe 80 la suta din suprafata corpului, soferul care a spart cu bena camionului conducta magistrala de termoficare? Despre care cei de la termocentrala si cei din spital ne-au spus, imediat dupa accident, ca a ajuns la UPU Deva, cu arsuri provocate de apa care a tasnit din conducta, avand temperatura de 70 de grade Celsius, pe mai mult de 80 la suta din corp? Am cautat sa deslusim noi lucrurile.
Seful ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, a declarat ca cei de la ITM s-au autosesizat in urma articolului despre accident, publicat de cotidianul nostru si fac cercetari pentru elucidarea accidentului.
Politia, la fel. Purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, comisarul Bogdan Nitu, sustine ca inca nu a fost audiat soferul despre care s-a spus ca ar fi avariat conducta de alimentare cu apa a Devei. Oricum, asteptam sa vedem daca autoritatile sunt in stare, intr-un caz extrem de simplu ca acesta, sa rezolve misterul in jurul acestei nenorociri, pentru ca, pana la urma, un om a fost grav ranit.
Joi, 27 Iunie 2019, ora 19:37
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor