Deputatul Arion, acuzat ca a folosit baza de date de la Pensii

   

Problema copierii bazei de date a Casei Judetene de Pensii Hunedoara a ajuns direct in Parlament. Deputatul PNL de Hunedoara, Bogdan Timpau, l-a reclamat pe colegul sau de la PDL, Viorel Arion (foto), direct la seful lui pe linie politica, adica la Emil Boc.

Deputatul Bogdan Timpau vrea sa afle cum a ajuns baza de date a Casei Judetene de Pensii Hunedoara in mainile deputatului PDL Viorel Arion, care ar fi folosit aceste date in interes propriu. Intr-o intrebare adresata ministrului interimar al Muncii, Emil Boc, deputatul PNL arata ca peste 9.000 de pensionari cu grupele I si II de munca din judet au primit acasa scrisori personalizate, semnate de Viorel Arion, prin care se anunta cresterea pensiilor, "datorita preocuparii permanente a Guvernului". In aceste conditii, Timpau ar vrea sa afle cum a fost posibil ca datele ce se presupune a fi confidentiale sa ajunga in mana colegului sau de la PDL: "In conditiile in care calitatea de parlamentar nu faciliteaza automat accesul la bazele oficiale cu informatii personale ale unor cetateni romani, prin ce mijloc si cum a ajuns baza de date a Casei Judetene de Pensii Hunedoara in posesia deputatului Arion? Ca domnul deputat Arion a folosit informatii oficiale este confirmat si de faptul ca, in respectivele scrisori se regasesc datele privind categoriile de incadrare ale pensionarilor, precum si alte informatii cu caracter confidential, detinute doar de Casele judetene de pensii", se arata in intrebarea adresata de deputatul PNL ministrului interimar al Muncii. In plus, Bogdan Timpau ar vrea sa afle daca institutia condusa de Emil Boc a demarat o ancheta sau are in plan un astfel de demers privind aceasta scurgere grava de informatii.

Contactat de noi, deputatul PDL Viorel Arion sustine ca datele respective nu ar proveni de la Casa Judeteana de Pensii si afirma ca, daca Bogdan Timpau poate dovedi acest lucru, chiar il invita sa o faca. "Nu am nici o baza de date de la Casa de Pensii. Este vorba despre informatii pe care le-am obtinut prin eforturi proprii, fara nici o legatura cu Casa de Pensii", a declarat Arion.
Joi, 19 Mai 2011, ora 07:06
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cine se joaca de-a uite caldura, nu e caldura in Deva?
Se stie, Termocentrala Mintia a fost oprita din nou saptamana trecuta. Parca cineva doreste sa ii ...
Valea fierbe, minerii cer demisii, iar Complexul Energetic Hunedoara se vinde la fier vechi
Sorina Popa Lucrurile au luat-o razna in Valea Jiului, acolo unde de mai multe zile, aproape 100 de ...
Femeia care-i facea curatenie in casa i-a furat 53.000 de euro
S-a intamplat in municipiul Deva, in a doua perioada a anului trecut. Banii, lei si valuta, erau ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor