Expozitie de arta a tatuajului, vernisata la muzeul din Deva

   

Evolutia artei tatuajului, din cele mai indepartate timpuri si pana in contemporaneitate, va fi prezentata la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane (MCDR) din Deva, in cadrul unei expozitii al carui vernisaj va avea loc sambata, 22 septembrie.
Intitulat "Frumusetea neconventionala. Arta tatuajului", evenimentul va avea loc incepand cu ora 17:00, la sediul institutiei din Palatul Magna Curia din Deva.

Potrivit curatorului expozitiei, Roxana Stancescu de la MCDR Deva, "inca de la inceputuri omul a incercat sa inteleaga lumea din jurul sau, sa elibereze forte si obsesii ale subconstientului, sa exprime credintele si spiritul comunitatii sale prin expresii care au dat nastere la ceea ce se numeste azi arta. Treptat, a realizat ca propriul sau corp este diferit de orice alt mediu, cel mai potrivit mod de expresie a conceptiilor artistice si spirituale, recipientul existentei personale colective, a identitatii sociale particulare si a personalitatii sale, care il insoteste in permanenta. Transfera complexul de decoruri de pe obiecte sau suporturi statice, pe pielea corpului sau, care devine pentru el forma vie ce ofera vibratii si efect oricarui tip de decoratiuni. Astfel, vom vedea impreuna evolutia artei tatuajului, din cele mai indepartate timpuri (preistorie) pana in contemporaneitate, fiind expuse piese neolitice din Romania, imagini ale spectaculoaselor tatuaje scitice si ale celor traditionale balcanice, unelte de tatuaj, de la cele mai rudimentare la cele moderne, alaturi de imaginile fantasticelor opere de arta corporala ale doi dintre cei mai cunoscuti artisti tatuatori din Europa Estica, Piotr Szot - Polonia si Grisha Maslov - Rusia. Toate pentru a sublinia faptul ca arta tatuajului a fost si ramane parte din evolutia umana", precizeaza Roxana Stancescu.

Vernisajul expozitiei de arta a tatuajului va fi completat de o scurta prezentare a practicarii tatuarii in lumea antica, prezentare sustinuta de renumitul prof. univ. Luc Renaut, de la Universite Grenoble Alpes (UGA), Franta, care a cercetat indelung simbolistica si semnificatia tatuajului in acea perioada.

Evenimentul este organizat de MCDR Deva, sub egida Consiliului Judetean Hunedoara si in colaborare cu Muzeul Municipal "Ioan Raica" din Sebes.
Joi, 20 Septembrie 2018, ora 05:05
Sursa: Servus Hunedoara

Servus Hunedoara
Cele mai citite stiri
Ce s-a ales de calea ferata a Hunedoarei, pe care circulau trenurile cu mii de muncitori ai combinatului VIDEO
Calea ferata Hunedoara - Simeria a fost infiintata in 1884, iar pe ea circulau trenurile ce mii de ...
Situatie epidemiologica generala in judetul Hunedoara - 21 ianuarie 2021
Situatia epidemiologica generala si a focarelor, inregistrata in aceasta dimineata este ...
Si-a varsat nervii pe taximetrist
Un inginer si un taximetrist au fost protagonistii incidentului in urma caruia primul s-a ales cu o ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor