Hunedoara. 27 de cazuri noi de COVID-19

   

Ieri, judetul Hunedoara a redevenit un focar de COVID-19. Nu mai putin de 27 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu temutul virus, desi au venit rezultatele pentru doar 70 de teste. Si mai sunt asteptate, rezultatele a inca 50 de teste, de la Alba Iulia.
Conform Institutiei Prefectului Judetului Hunedoara, persoanele carora li s-au prelevat teste provin din randul suspectilor (contacte ale persoanelor confirmate sau care au solicitat contra cost acest test) sau dintre bolnavii cu diferite afectiuni, mai ales oncologice (11 pacienti), care au facut testul inaintea tratamentelor sau a internarii.

"Conform primelor informatii, rezulatele pozitive ale testelor provin de la persoane carora li s-au recoltat probe la spitalele din Petrosani,10 cazuri, Hateg, 8 cazuri, Orastie, 5 cazuri, Lupeni 3 cazuri si Hunedoara, 1 caz. In urma deciziei CCR, specialistii Directiei de Sanatate Publica si medicii hunedoreni nu-i pot interna pe cei depistati pozitiv si nici nu le pot impune izolarea sau carantinarea. Ei pot doar sa recomande izolarea sau internarea, orice alta masura restrictiva fiind considerata ilegala", anunta reprezentantii Institutiei Prefectului.

Potrivit directorul executiv al DSP-Hunedoara, Sebastian Mezei, o parte a persoanelor depistate pozitiv refuza orice forma de supraveghere medicala.

N.T.
Joi, 09 Iulie 2020, ora 09:30
Sursa: Jurnalul Vaii Jiului

Jurnalul Vaii Jiului
Cele mai citite stiri
Unde este obligatorie purtarea mastii in spatii deschise
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a facut public hotararea privind instituirea ...
Presedintele a promulgat legea!
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea care permite celor care au locuit minimum 30 de ...
Zeci de asistente medicale detasate la DSP Hunedoara
Sorina Popa Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca a fost suplimentat personalul din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor