In sfarsit, s-a redeschis spitalul din Deva!

   

Adriana Nastase
Ieri, Spitalul din Deva si-a redeschis portile. Dupa o pauza de doua luni, Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a primit pacienti. Situatia a fost una extrem de grea pentru bolnavii din judet, care au fost nevoiti sa se interneze, daca au reusit, in alte spitale din judet sau chiar din alte judete.

Oncologia si-a reluat activitatea

"Incepand de joi, Spitalul Judetean de Urgenta Deva primeste pacienti prin Unitatea de Primiri Urgente. Astfel, unitatea isi reia activitatea, urmand ca, pana la finalul acestei luni, spitalul sa functioneze in parametri normali", se arata intr-un comunicat al CJ Hunedoara. Potrivit autoritatilor judetene, de joi si-a reluat activitatea partial si ambulatoriul de specialitate din cadrul SJU Deva. Si Sectia de Oncologie si-a reluat activitatea, ceea ce e foarte bine, pentru ca sunt multi bolnavi care au nevoie de tratamente.

Spitalul Judetean de Urgenta Deva a fost desemnat spital COVID-19 la sfarsitul lunii martie, cateva zile mai tarziu unitatea medicala intrand in carantina din cauza numarului mare de imbolnaviri.

Pe 8 aprilie, la conducerea SJU Deva a venit o echipa militara, unitatea revenind la un management civil dupa o luna. Au fost facute circuite speciale, pentru a putea primi si bolnavi non-COVID.

Din 11 mai, autoritatile au anuntat ca spitalul devine unul de suport COVID-19, astfel ca va putea interna si alti pacienti, in afara celor bolnavi de coronavirus. Sectia de Boli Infectioase va interna si trata pacientii suspecti sau pozitivi la infectia cu noul coronavirus. Aici mai sunt doar 20 de pacienti cu noul virus. In tot acest timp, adica de doua luni, aproape 1.000 de salariati nu au lucrat, iar 600 de paturi au stat goale. Spitalul devean a fost singura unitate judeteana declarata spital Covid din tara.
Joi, 21 Mai 2020, ora 23:37
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor