Incep lucrarile la sistemul de canalizare in Pestisu Mare!

   

Sorina Popa
O veste excelenta! Se mai intampla si lucruri bune in toata nebunia cu pandemia. Astfel, primaria municipiului Hunedoara a emis autorizatia lucrarilor de construire pentru executarea retelelor de canalizare in Pestisu Mare. Valoarea lucrarilor este de 5.328.673 de lei. Proiectul si realizarea acestuia apartin societatii comerciale Apa Prod SA Deva.

Trei statii de pompare

Extinderea retelei de canalizare in localitatea Pestisu Mare cu conducte PVC are o lungime totala de 5,55 km si va acoperi tot satul, exceptie facand drumul judetean. De asemenea, proiectul prevede si executia a trei noi statii de pompare a apei uzate si a conductelor de refulare aferente. Vor exista 380 de camine de racord noi.

"Este un moment foarte important pentru hunedorenii din Pestisu Mare, care asteapta de zeci de ani aceste lucrari. Suntem in masura sa spunem ca aceasta este inca o promisiune indeplinita si sunt sigur ca locuitorii din Pestis vor fi cei mai fericiti la aflarea acestei vesti. Speram sa nu existe contestatii care sa prelungeasca termenul la care incep lucrarile, pentru ca oamenii s-au saturat sa astepte si este de inteles", a spus Dan Boboutanu, primarul municipiului Hunedoara.

In acest moment, lucrarile sunt autorizate si pot incepe luna viitoare, conform declaratiei lui Victor Arion, directorul general al SC Apa Prod SA, daca nu vor exista contestatii in perioada prevazuta legal pentru aceasta.

Mai bine mai tarziu decat niciodata

Reamintim ca la inceputul acestui an, edilul sef al Hunedoarei se arata tare suparat, din cauza ca lucrarile la sistemul de canalizare din Pestisu Mare, localitate apartinatoare de municipiul Hunedoara, nu au demarat. Astazi, insa, lucrurile au fost pornite, iar societatea Apa Prod s-a tinut de promisiune, chiar daca cu intarziere.

"Problema sta in felul urmator: toate lucrarile care sunt planificate in municipiul Hunedoara si in satele apartinatoare se vor executa. In cel mai scurt timp vor fi elaborate si documentatiile si avizele pentru toate aceste lucrari, si caietele de sarcini vor atribuite in functie de procedurile legale. Probabil au fost probleme legate de consultanta, finalizarea proiectului", a declarat in urma cu cateva luni Mircea Bobora, presedintele CJ Hunedoara.

In concluzie, investitia de la Pestisu Mare se face! SC Apa Prod SA Deva anunta in urma cu mai mult timp ca are in plan extinderea si modernizarea retelei de aductiune a apei potabile si a retelei de canalizare pentru toate localitatile in care opereaza societatea. Astfel incat, acoperirea cu aceste utilitati sa fie de peste 90 la suta in toate localitatile. In acest sens, cei de la Apa Prod au contractat o finantare europeana pentru a intocmi documentatia tehnica a proiectului.
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 23:38
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor