Minore plecate de acasa de mai multe zile, cautate, si in final, gasite de politie

   

In data de 20.05.2020, in jurul orei 18:00, la sediul Politiei municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie care a reclamat faptul ca, in cursul zilei de 09.05.2020, in jurul orei 16:00, fiica sa, Iulia Mercurean (foto sus), in varsta de 14 ani, a plecat voluntar de la locuinta situata in municipiul Hunedoara, "pentru a-si vizita o prietena", si nu a mai revenit.
In perioada 09.05.2020 - 20.05.2020, reclamanta a tinut legatura cu fiica ei (care a mai parasit domiciliul) prin mesaje, pe o retea de socializare, mesaje prin care minora i-a comunicat mamei ca "este bine", dar a refuzat sa comunice telefonic cu mama ei sau sa ii indice acesteia adresa unde se afla in prezent.

La momentul plecarii voluntare, minora era imbracata cu o pereche de pantaloni tip jeans, de culoare albastra inchis, o bluza cu maneci lungi, scurta pana la buric, de culoare alba si era incaltata cu o pereche de pantofi tip sport, de culoare neagra cu rosu si talpa de culoare alba. Totodata, aceasta si-a luat si telefonul mobil si incarcatorul aferent acestuia.

Semnalmente: minora are aproximativ 1,60 metri inaltime, aproximativ 50 kg, par saten-imchis, vopsit negru, ochi caprui, ten inchis la culoare si are mai multe tatuaje (pe piept, la incheietura mainii stangi si la glezna unui picior).

Este posibil ca minora sa fie insotita de o prietena a sa, Roberta Oana Andras, in varsta de 13 ani (foto jos).

Cu privire la aceasta din urma, Politia municipiului Hunedoara a fost sesizata de bunica minorei despre faptul ca, in cursul zilei de 15.04.2020, in jurul orei 17:00, nepoata sa a plecat de la domiciliu spunand ca merge "pana la chiosc sa cumpere niste lapte", insa nu s-a mai intors.

La momentul plecarii voluntare de la domiciliu, minora Roberta Oana Andras era imbracata cu o pereche de pantaloni jeans negri si o bluza de culoare neagra.

Semnalmente: aceasta are inaltimea de 1,63 m, greutate aproximativ 52 kg, ochi caprui spre verzi, par vopsit blond, constitutie atletica.

Precizam faptul ca nici aceasta minora nu se afla la prima plecare voluntara de la domiciliu.

In urma verificarilor, politistii din cadrul Politiei municipiului Hunedoara au stabilit ca minora Roberta Oana Andras, in data de 19.05.2020, a comunicat pe o retea de socializare cu minora Iulia Mercurean, careia i-a spus ca ar fi fost lovita de catre bunicul ei, iar acesta ar fi motivul pentru care a plecat voluntar de la domiciliu.

Avand in vedere aceste aspecte, politistii Biroului de Investigatii Criminale Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de violenta in familie.

N.R. In final, politistii hunedoreni au reusit sa dea de urma celor doua minore fugare. Ieri, joi, dupa-amaiza, cele doua au fost gasite in scara unui bloc din Hunedoara, nefiind victimizate, a comunicat comisarul sef Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.
Joi, 21 Mai 2020, ora 19:37
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor