O noua expozitie la muzeul din Deva

   

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva va invita maine, joi, 6 februarie 2020, ora 12.00, sa participati la vernisajul expozitiei "Piese reprezentative din colectia de arheologie a Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva" organizata cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, eveniment ce se va desfasura in salile de expozitie ale Palatului Magna Curia.
Aceasta expozitie-eveniment este organizata cu prilejul celui de-al XIV-lea Congres international de Tracologie "Reconstituind trecutul: de la comunitatile bronzului la regatele de fier / THRACing the Past: From Bronze Communities to Iron Kingdoms", care se va desfasura la Deva in perioada 6-10 mai 2020.

Evenimentul reuneste, unele dintre cele mai importante piese arheologice aflate in patrimoniul institutiei. Sunt expuse, in premiera, alaturi de piese aflate de multa vreme in colectia muzeului, si noi descoperiri rezultate in ultimele doua decenii in urma cercetarilor realizate de arheologii deveni pe santierele sistematice sau in cadrul lucrarilor de infrastructura.

Expozitia prezinta, succint, evolutia istorica a spatiului hunedorean in diverse perioade istorice: neolitic, eneolitic, epoca bronzului, prima si a doua epoca a fierului, epoca romana. Textele explicative sunt insotite de harti ale judetului cu marcarea principalelor descoperiri. In vitrine sunt expuse piese care ilustreaza aceasta evolutie istorica. Printre acestea se regasesc vase ceramice, piese de plastica (idoli, amulete), podoabe, unelte si arme confectionate din piatra, ceramica, os, corn si metal, a mentionat dr. Nicolae Catalin Riscuta, seful Sectiei de Arheologie a Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva.

Expozitia poate fi vizitata in perioada februarie - iunie 2020 de marti pana duminica, potrivit programului de vizitare al Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva. (Sectia de Marketing si Relatii cu Publicul)
Marti, 04 Februarie 2020, ora 19:36
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Ce s-a ales de calea ferata a Hunedoarei, pe care circulau trenurile cu mii de muncitori ai combinatului VIDEO
Calea ferata Hunedoara - Simeria a fost infiintata in 1884, iar pe ea circulau trenurile ce mii de ...
Situatie epidemiologica generala in judetul Hunedoara - 21 ianuarie 2021
Situatia epidemiologica generala si a focarelor, inregistrata in aceasta dimineata este ...
Si-a varsat nervii pe taximetrist
Un inginer si un taximetrist au fost protagonistii incidentului in urma caruia primul s-a ales cu o ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor