Peste 1.000 de oameni in Deva la manifestatia de sustinere a familiei Bodnariu

   

Oana Mihnea
Dificultatile prin care trece familia Bodnariu in Norvegia au sensibilizat o masa mare de oameni si in judetul Hunedoara. Ca urmare, ieri, in Deva, a avut loc o manifestatie de sustinere a cauzei, la care au participat peste 1.000 de persoane de toate varstele, nu doar din municipiu, dar si din alte orase din judet.

Organizatorii acestui miting au fost Asociatia "Filantropia", Asociatia "Epafra" si Asociatia "Parinti pentru Ora de Religie". Alaturi de acestia au fost si reprezentantii cultelor religioase de la noi din judet, primarul municipiului Deva, Petru Marginean, presedintele Consiliului Judetean, Adrian David, primari, parlamentari si reprezentanti ai societatii civile.

Normalitatea: casatoria intre un barbat si o femeie

Toti au indurat gerul de afara mai bine de o ora avand un singur tel, acela de a se alatura suferintei familiei Bodnariu si a sustine importanta familiei crestine traditionale. Participantii la manifestatie au avut pancarte cu mesaje ca "Norway, return the children to their families!", "Reunite the Bodnariu family!", "Norway, do not separate Nan familiy!". Inainte de toate, intr-un singur glas, a fost rostita rugaciunea "Tatal Nostru", apoi rand pe rand, pastorii cultelor religioase si oficialitatile au rostit mesaje emotionante. Primul mesaj a venit din partea Preasfintitului Parinte Gurie, episcopul Devei si Hunedoarei. "In minunata lume globala a timpului nostru afirmam identitatea si normalitatea firii umane, normalitatea crestina a unirii dintre barbat si femeie, sub acoperamantul Tainei cununiei. (...) Suntem alaturi de toti cei abuzati, suntem impotriva dictaturii celor putini impotriva majoritatii, suntem impotriva oricarei legislatii totalitariste care smulge dreptul la iubire a copiilor fata de parinti si dreptul parintilor de a-si creste copiii in valorile moralei crestine", se arata in mesajul episcopului Devei si Hunedoarei, transmis de pr. arhim. Nestor.

Familia este cea mai importanta

Prezent la miting, edilul sef al Devei a dorit sa puncteze importanta familiei pentru stabilitatea unei societati. "Locul in care oamenii invata sa-si manifeste iubirea este familia. (...) Atunci cand o societate s-a clatinat, cauza principala a fost declinul familiei. (...) Suntem aici, nu doar pentru familia Bodnariu din Norvegia, ci pentru a sustine familia asa cum a lasat-o Dumnezeu pe Pamant. Suntem aici pentru a ne exprima impotriva abuzurilor de orice fel", a mentionat Petru Marginean, primarul municipiului Deva.

Saptamana trecuta, senatorul liberal Ben-Oni Ardelean, impreuna cu alti senatori, deputati, experti si reprezentanti ai ambasadei au ajuns in capitala Norvegiei, la Oslo, determinati tot de suferinta familiei Bodnariu, in incercarea de a gasi solutii favorabile. La intoarcere, concluziile au fost cat se poate de transante. Conform publicatiilor centrale, senatorul Ben-Oni Ardelean a precizat ca "avem deja dovezi incontestabile ca acest caz se incadreaza intr-un caz de libertate religioasa, ceea ce este inacceptabil pentru orice stat de drept, pentru orice democratie consolidata asa cum este Norvegia. Au fost discutii intre parinti si scoala despre credinta lor religioasa. Au fost discutii intre copii si profesor despre credinta lor religioasa", a aratat senatorul amintit.
Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 19:40
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cine sunt fostii politisti intrati in politica dupa pensionare. Explicatia lui Traian Berbeceanu
Trei fosti politisti din judetul Hunedoara si-au anuntat, in ultimele zile, intrarea in politica. ...
Accident produs de un sofer de 82 de ani
Duminica, ora 09;39, un barbat in varsta de 82 din Hunedoara, in timp ce conducea un autoturism pe ...
Mai repede la pensie cu doi ani
Adriana Nastase Comisia de Munca si Protectie Sociala a dat ieri unda verde pentru un proiect de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor