Primarii vor ca alegerile locale sa fie organizate cat mai repede

   

Sorina Popa
Alegerile locale pentru primari ar putea avea loc in ultimul weekend din septembrie sau in primul weekend din octombrie, a declarat prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan. Potrivit acestuia, USR si PMP ar fi de acord cu aceste date. Conditia principala: coronavirusul sa nu puna in pericol sanatatea populatiei.

Depinde de pandemie

"Mandatele primarilor au fost prelungite deja prin lege si ele nu pot fi prelungite mai mult de trei-sase luni. Ar fi o lege speciala din nou si e complicata situatia. Cred ca ar fi nevoie sa avem o administratie legitima. Eu sper ca scapam de coronavirus pana atunci si sa organizam aceste alegeri. Asta inseamna ca in cazul in care lucrurile degenereaza, atunci nu se pune problema de alegeri. Noi ne-am dori ca aceste alegeri sa fie organizate in ultimul weekend din septembrie sau in primul weekend din octombrie", a declarat Rares Bogdan.

Acesta a precizat ca vom avea parte si de o campanie electorala atipica, fara mitingurile obisnuite. "Vor fi alegeri atipice, nu vom putea organiza mitinguri, nici macar intalniri in case de cultura sau sali de sport. Va creste rolul radiourilor, televiziunilor, al presei online, al presei scrise, dar si al presei neconventionale, ca Facebook, Twitter, Instagram", a spus prim-vicepresedintele PNL. Insa, liberalii asteapta o decizie a Curtii Constitutionale, dupa ce PSD a modificat legea astfel incat Parlamentul sa decida data scrutinului, nu Guvernul, ca pana acum.

Regandesc campania

Primarul comunei Ilia, Marius Omota (PNL), spune ca ar fi foarte bine daca alegerile locale vor fi organizate in acest an. "Nu mai trebuie amanate alegerile, evident, daca situatia cu pandemia este sub control si se poate merge la vot. Nu cred ca este o problema ca nu vor fi organizate mitinguri electorale. Oamenii deja si-au format parerile, stiu cu cine vor vota. Este clar ca vom regandi toata campania", a spus primarul Marius Omota.

Nu e bine nici pentru unii, nici pentru altii

Primarul orasului Simeria, Emil Risteiu (Pro Romania), sustine ca e bine sa se organizeze cat mai repede alegerile locale. "Starea asta de asteptare nu e buna nici pentru candidati, nici pentru electorat. Cred ca dupa patru ani de mandat trebuie sa mergem in fata oamenilor, sa ne fie analizata activitatea", a declarat primarul Simeriei.
Joi, 21 Mai 2020, ora 23:37
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor