Situatia infectiilor cu Covid-19 in judet si la nivel national, in 21 mai 2020

   

De la inceputul monitorizarii, si pana ieri, joi, 21 mai, in judetul Hunedoara 629 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 67 de persoane au decedat, iar 479 s-au vindecat. In carantina se afla 150 de persoane, iar 1.241 au iesit din carantina. In izolare se afla 686 de persoane si 7.498 au iesit din izolare.
Politistii hunedoreni au actionat in sistem integrat alaturi de jandarmi, militari, politisti locali si alte forte ale M.A.I. Acestia au fost prezenti in teren pentru prevenirea si combaterea criminalitatii si pentru a se asigura ca cetatenii respecta prevederile Ordonantelor Militare.

Pana joi, 21 mai, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 17.585 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, pana acum, 1.151 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman, Gorj, Prahova, Valcea, Calarasi, Maramures si Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 198 de noi cazuri de imbolnaviri. La ATI, in acest moment, sunt internati 203 pacienti.

La nivel national, in carantina institutionalizata sunt 9.800 de persoane. Alte 39.614 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala. Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 342.466 de teste.

Ca urmare a incalcarii prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore, 148 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 104.950 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Politiei, au fost constatate, ieri, trei infractiuni pentru zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 Cod Penal. (Biroul de presa al Prefecturii Hunedoara)
Joi, 21 Mai 2020, ora 23:36
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor