Spitalul Judetean de Urgenta Deva, inca inchis pentru pacientii non-Covid

   

Sorina Popa
Fostul ministru al Sanatatii in guvernarea Ponta, Nicolae Banicioiu, a spus, ieri, ca peste cinci milioane de pacienti cronici, aflati in evidentele sistemului de sanatate, au fost ignorati de medici, in timpul starii de urgenta. Internarile in spitalele din Romania au fost interzise, iar medicii au preluat doar urgente, insa unii oameni au fost lasati sa moara, spune Banicioiu. Motivul? Autoritatile s-au concentrat exclusiv asupra cazurilor de coronavirus, care nu depasesc 18.000.

Toate cazurile non-Covid, lasate deoparte

"Despre aceasta statistica nu se vorbeste in Romania! Se ascunde la greu adevarul despre mortii si dramele pacientilor noncovid! Nu exista anchete de presa, politicienii nu vorbesc despre asta, ong-urile tac! Oare de ce?? Poate vom afla pana la urma... dar e foarte interesanta abordarea. In Romania ultimelor doua luni, toti pacientii existenti sunt Covid-19. Nu exista nici un alt diagnostic, nici pacienti care sa intre sub tratament sau sa continue monitorizarea medicala a afectiunii cronice. Cancer, hepatita, diabet, boli cardiovasculare, toate aceste afectiuni au fost in totalitate lasate deoparte, ca si cum nu ar conta sau nu ar mai avea gradul anterior de periculozitate! Atentie, ele sunt extrem de periculoase si chiar letale! Andrei, din Pitesti, desi s-a prezentat la urgenta cu dureri groaznice, spune ca a primit reteta fara sa fie consultat la UPU asa cum a cerut. "M-am simtit ca un gunoi, nu m-au tratat, ca le era frica de Covid. Manager: Nu era o urgenta!", a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Plimbati intre spitale

"Horia de 29 de ani din Brasov a fost plimbat 7 ore intre spitale pentru a i se face interventia pe accident vascular, de teama triajului pentru Covid-19! Pentru el, ACELE ORE AU FOST FATALE! Horia a murit !!!!!!!! Oare nici acel caz nu era o urgenta? Domnule ministru, cu totii intelegem siguranta echipei medicale si a spitalului, insa, numai luand in calcul cazurile de boli cronice raportate ajungem la un numar de 5 milioane de pacienti, fara sa adaugam urgentele care apar la tot pasul. Oamenii acestia au drepturi egale cu ale bolnavilor de Covid-19. In timp ce unii pacienti veniti cu boala din import, contractata la sparanghel sau alte leguminoase (unde au fost trimisi de guvernul dvs sa se imbolnaveasca, ocupa paturile spitalelor, pacientii Romaniei nu au loc sa fie tratati acolo unde si-au platit luna de luna contributia CAS si CASS deoarece nu au Covid-19, ci altceva... Nu va lasati pacaliti de faptul ca sunt doar niste nume scrise, niste cazuri aleatorii prezentate de mine aici. Oamenii acestia lasati fara tratament sunt tatii, fratii, copiii, nepotii, sotii cuiva! In orice clipa, oricare dintre noi sau cei dragi noua pot fi in aceasta situatie ingrata care nu mai poate continua! De teama ca nu veti fi in stare sa gestionati un numar mare de cazuri Covid, ati inchis spitalele. Nu pedepsiti pacientii pentru incompetenta autoritatilor!", a scris Nicolae Banicioiu pe Facebook.

Si in judetul nostru bolnavii au fost abandonati

Situatia nu e diferita in judetul nostru. Zeci, sute de bolnavi non-Covid au avut de suferit mai mult in aceasta perioada, cand Spitalul Judetean de Urgenta Deva a fost inchis. Si este inca inchis! Asta, in timp ce Ministerul Sanatatii se "bate" cu Consiliul Judetean pe numirile de manager! Este strigator la cer ce se intampla, bolnavi care poate au murit din cauza ca nu au putut fi tratati, altii carora li s-au agravat afectiunile, din cauza ca nu au primit tratamentul necesar. Ce sa mai vorbim de urgentele medicale, care n-au putut fi tratate la spitalul devean, cea mai mare unitate medicala de urgenta din judet. In prezent sunt sub 40 de bolnavi cu Covid internati la Spitalul Judetean de Urgenta. Celelalte sute de paturi stau goale. Sute de salariati de aici nu pot munci. Ne miram ca bolnavii nu au venit la poarta spitalului, sa ceara sa li se acorde tratamentul medical pentru care platesc luna de luna asigurarile.

De azi reporneste Policlinica

Desi initial, am fost informati ca in data de 18 mai spitalul devean se deschide, asta nu s-a intamplat. Saptamana trecuta, managerul interimar, dr. Bianca Glodean, spunea ca joi, 21 mai, totusi, se va produce minunea. Ieri, am intrebat-o din nou pe managera spitalului cand se va reveni la normal. Si daca Policlinica va functiona.

"Trebuie facute lucrari de introducere a circuitelor de oxigen si aer comprimat, care din pacate au intarziat. Policlinica se deschide maine ((n.r.-astazi)) pentru Oncologie, hematologie, diabet. Apoi progresiv si alte cabinete. Sectiile sunt pregatite, doar ca s-ar putea sa intarziem pana vineri. Ne straduim din rasputeri, este un efort colectiv", ne-a comunicat dr. Bianca Glodean, managerul interimar al Spitalului Judetean de Urgenta Deva.
Marti, 19 Mai 2020, ora 23:37
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor