Un nou exponat rar prezentat online de muzeul devean

   

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva continua proiectele de promovare on-line si poposeste astazi la Muzeul din Orastie pentru a aduce in atentia publicului una dintre piesele rare, de valoare, clasata in categoria Tezaur, aflata in patrimoniul Muzeului de Etnografie si Arta Populara din Orastie.
Este vorba despre o batista barbateasca de curea folosita cu prilejul unor evenimente importante (nunti, sarbatori etc.). Piesa a fost folosita in cadrul portului popular barbatesc pana la inceputul secolului XX, fiind o aparitie de marca in cadrul traditiilor romanesti, mentioneaza specialistii muzeului din Orastie, muzeograful Daniela Sendroiu, conservatorul, Iustina Bogdan si arheologul, Adrian Catalin Casalean.

Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Orastie este o sectie a Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva. Patrimoniul muzeului din Orastie cuprinde in prezent colectiile de etnografie, istorie, arheologie, numismatica si de icoane, alcatuind cca. 8.000 de bunuri culturale. Dintre aceste bunuri exista cateva zeci de piese clasate in categoria Tezaur si in categoria Fond, la care se adauga o biblioteca documentara cu 5.000 de carti si periodice. (Sectia de Marketing si Relatii cu Publicul a MCDR Deva)
Joi, 21 Mai 2020, ora 23:36
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Mesagerul Hunedorean
Cele mai citite stiri
Cum s-a lucrat la noua magistrala feroviara Simeria - Gurasada
Asocierea FCC - ASTALDI a prezentat un bilant al lucrarilor de modernizare a infrastructurii ...
Conducerea Inspectoratului Scolar, reinnoita
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean este noua, dar nu in intregime. Stim ca inspectorul ...
Politistul Florin Bolosin, trecut in rezerva. Ce spune despre munca in Politie
Florin Bolosin, politistul care a adoptat doi copii si a incercat sa infieze un prunc aruncat de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor