Cum a reacționat Devis Mangia după ce a fost dat afară de maltezi pentru comportament sexual nepotrivit

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 10:58
2291 citiri
Cum a reacționat Devis Mangia după ce a fost dat afară de maltezi pentru comportament sexual nepotrivit
Devis Mangia a fost antrenorul Craiovei

Selecţionerul Maltei, Devis Mangia, a negat, miercuri seară, acuzaţiile de comportament nepotrivit, la câteva ore după ce consiliul de administraţie al Asociaţiei de Fotbal din Malta l-a suspendat din funcţie, informează Times of Malta.

Mangia a fost suspendat de FA, după ce un jucător l-a denunţat din cauza unei presupuse abateri sexuale. Ulterior, un al doilea jucător al echipei naţionale s-a prezentat, acuzând un comportament similar.

Asociaţia de Fotbal din Malta a anunţat miercuri că a lansat o anchetă internă.

Mangia a transmis presei italiene prin avocatul său că neagă categoric toate acuzaţiile.

„În legătură cu ştirile publicate în mass-media naţională, este de datoria mea să clarific că nu am manifestat niciodată, acum sau în trecut, un comportament vătămător faţă de demnitatea personală sau sexuală a vreunei persoane, nu în ultimul rând a unui fotbalist sau a oricărui alt membru al federaţiei. Toate sunt ştiri nefondate şi false care îmi dăunează grav demnităţii personale şi reputaţiei mele profesionale., se spune în comunicat.

Mangia, care este asistat de avocatul Fabio Pinelli, a ameninţat cu acţiuni legale împotriva celor care continuă să publice sau să răspândească astfel de ştiri.

„În cazul în care astfel de acuzaţii false continuă să fie publicate, îmi rezerv dreptul de a depune o plângere pentru comportamentul defăimător”, a spus Mangia.

„În orice caz, toate comunicările ulterioare vor fi efectuate de federaţia malteză, cu respectarea corectitudinii relaţiei noastre profesionale", se menţionează în comunicat.

Miercuri, Asociaţia de Fotbal din Malta a decis să prelungească suspendarea lui Mangia din funcţia de antrenor al echipei naţionale şi a deschis o anchetă în acest caz.

Devis Mangia, care era selecţioner al Maltei din 2019, a antrenat echipa Palermo în Serie A în sezonul 2011-12. El a mai pregătit echipe precum naţionala Under-21 a Italiei (2012-2013), Spezia şi Bari.

Mangia a pregătit-o pe Universitatea Craiova din mai 2017 până în aprilie 2019, reuşind să câştige Cupa României în 2018.

Citește și:
Cum s-a terminat derby-ul orașului Craiova din Superliga
Cum s-a terminat derby-ul orașului Craiova din Superliga
Echipa FCU 1948 Craiova a învins sâmbătă, în deplasare, scor 2-0, echipa CS Universitatea Craiova, într-un meci al etapei a 19-a din Superligă. În prima repriză, FCU Craiova 1948 a...
Deby-ul orașului Craiova întrerupt de suporteri. Ce decizie a luat arbitrul
Deby-ul orașului Craiova întrerupt de suporteri. Ce decizie a luat arbitrul
Partida de la Craiova, dintre CS Universitatea şi FC Universitatea 1948, a fost întreruptă timp de zece minute pentru că pe teren au fost aruncate materiale pirotehnice. Ultraşii celor...
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0