Prețul uriaș la care s-a vândut ”The Rock”, cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitație VIDEO

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 21:28
3709 citiri
Prețul uriaș la care s-a vândut ”The Rock”, cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitație VIDEO
”The Rock” este mai mare decât o minge de golf şi cântăreşte mai mult decât o minge de tenis FOTO capturtă YouTube

Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitaţie, ”The Rock”, care are 228,31 de carate, a fost vândut miercuri, 11 mai, cu 17,8 milioane de euro, potrivit AFP.

Comisarul licitaţiei, Rahul Kadakia, directorul departamentului internaţional de bijuterii din cadrul casei Christie's, a anunţat preţul final de vânzare - 18,6 milioane de franci elveţieni (17,8 milioane de euro) la sfârşitul unei licitaţii care a durat doar câteva minute, în aplauzele colecţionarilor reuniţi în număr mare într-o clădire din Geneva.

Preţul de vânzare nu include prima de cumpărare (comision), pe care casa Christie's o va anunţa ulterior.

Diamantul ”The Rock” era estimat între 20 şi 30 de milioane de dolari (19 milioane - 28,4 milioane de euro).

Cu 228,31 de carate, această piatră preţioasă, al cărei vânzător este originar din America de Nord, dar care a preferat să îşi păstreze anonimatul, avea toate elementele necesare pentru a-i seduce pe pasionaţii de nestemate şi pe investitori.

”Este vorba despre un diamant tăiat în formă de pară, cu adevărat excepţional şi este perfect simetric, declarase Max Fawcett, directorul departamentului de bijuterii din cadrul casei Christie's, la Geneva, cu câteva zile înaintea acestei licitaţii.

Potrivit aceluiaşi expert, în lume există doar câteva diamante din această categorie.

Cel mai recent record stabilit de un diamant alb similar (163,41 de carate) a fost de 33,7 milioane de dolari (inclusiv prima de cumpărare) - echivalând cu 206.236 de dolari per carat - şi a fost stabilit la o licitaţie organizată în noiembrie 2017 la Geneva. Potrivit casei Christie's, acea sumă reprezintă un record de preţ pentru toate licitaţiile organizate de marile case din lume.

”The Rock” are un diametru de 3,1 cm şi o lungime de 5,4 cm, este mai mare decât o minge de golf şi, cu o greutate de 61,3 de grame, cântăreşte mai mult decât o minge de tenis. Extras dintr-o mină din Africa de Sud la începutul anilor 2000, acest diamant a fost vândut iniţial de casa Christie's unui colecţionar privat în cadrul unei licitaţii fără public.

Citește și:
Carte de bucate cu o valoare estimată la 500.000 de euro, scoasă la licitaţie la Paris
Carte de bucate cu o valoare estimată la 500.000 de euro, scoasă la licitaţie la Paris
O carte de bucate, cu o valoare estimată la jumătate de milion de euro, ”Viandier” de Taillevent, va fi scoasă la licitaţie joi de casa Christie's la Paris, relatează AFP. Cartea, care...
Prima mașină înscrisă la cursele NASCAR, în licitație la București. De la cât pornește prețul exemplarului rar FOTO
Prima mașină înscrisă la cursele NASCAR, în licitație la București. De la cât pornește prețul exemplarului rar FOTO
Un exemplar rar şi preţios al istoriei automobilelor, maşina Hudson Hornet 1951, primul automobil înscris la cursele NASCAR, este scoasă la licitaţie săptămâna viitoare, joi 30 martie....
#diamant, #licitatie, #piatra pretioasa, #vanzare , #diamante