Cine sunt fondatorii partidului SOS România în care s-a înscris Diana Șoșoacă. Dacopați, în căutarea piramidei energetice

Luni, 06 Iunie 2022, ora 21:50
30704 citiri
Cine sunt fondatorii partidului SOS România în care s-a înscris Diana Șoșoacă. Dacopați, în căutarea piramidei energetice
Gabriel Gib și Maricel Viziteu, fondatorii partidului S.O.S. România FOTO Colaj ziare.com / Facebook

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat la finalul lunii mai că s-a înscris într-o nouă formațiune politică - Partidul S.O.S România. Deși nu se știu foarte multe lucruri despre partid, recent au apărut informații cu privire la cine sunt fondatorii săi.

"Am un anunţ de făcut în ceea ce mă priveşte. De astăzi, vă anunţ că sunt membră a Partidului S.O.S. România", a transmis Şoşoacă pe 30 mai. Partidul S.O.S. România a fost înfiinţat la data de 21 noiembrie 2021 prin decizie definitivă a Tribunalului Bucureşti - Secţia a III-a și are sediul în localitatea Călimănești din județul Vâlcea.

Conform documentului de la Tribunalul București, S.O.S. România a fost fondat de Gib Gabriel, Gib Abeluța și Viziteu Maricel. Primul, Gib Gabriel, este redactor-șef la KSI Media, a fost administrator manager la Fermierul-Cozia și e un fost ofițer care a lucrat la Batalionul 28 vânători de munte. Conform profilului de Facebook Gib a studiat Managementul Organizației la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, iar mai apoi a terminat Montanologie și Agroturism.

În ce privește cariera politică, Gib a mai făcut parte din „Partidul Renașterea României”, iar apoi a migrat la Partidul Socialist Român (PSR), din partea căruia a candidat, în 2016, pentru un post de senator de Vâlcea. Tot atunci, din partea aceluiași partid, a candidat și Adeluța Gib, dar pe lista din Sibiu, unde a fost a doua pe lista partidului.

Prezent la pelerinajul dacopaților

Activ de mai mult timp în cercurile naționaliste, Gib apare în numeroase fotografii pe Facebook alături de Dan Purin, Gheorghe Funar sau Diana Șoșoacă. Mai mult, la doar câteva zile după ce a înregistrat noul partid la Tribunalul București, acesta a participat la pelerinajul decopaților care are loc în fiecare an pe 28 noiembrie, la Sfinxul din Bucegi. Anual, aici se adună zeci de oameni pentru a fi martorii formării unei piramide de lumină în jurul Sfinxului, despre care s-ar spune că este un centru energetic.

FOTO Facebook / Gabriel Gib

Totodată, Gib deține două bloguri personale, unul intitulat „Celălalt adevăr” iar al doilea „Kesarion”. Pe acesta din urmă Gib promovează numeroase teorii dacice. „Un alt element ce susţine într-un mod care nu poate fi combătut continuitatea dacilor pe aceste meleaguri şi care, în acelaşi timp, demontează fără drept de apel teoriile fanteziste potrivit cărora dacii ar fi fost totalmente exterminaţi de romani, este prezenţa acestora în anumite unităţi ale armatei romane, după anul 106, atât în spaţiul Daciei Romane, cât şi în alte zone ale imperiului. În mare parte, dacii recrutaţi de romani au fost încadraţi în unităţi auxiliare ale armatei imperiale”, susține acesta într-un text.

Reptilieni și teorii ale conspirației

Anul trecut, în timpul pandemiei de Covid-19, Gib a promovat pe pagina personală de Facebook numeroase mesaje împotriva certificatului verde, dar și a vaccinării. Mai apoi, câteva luni mai târziu, cu doar trei zile înaintea declanșării războiului din Ucraina, Gib vorbește despre „răul suprem”, „reptilieni”, și că „ceva destul de urât și periculos” s-ar afla în spate.

„Ziua de 22. 02. 2022, considerată deosebită din multe puncte de vedere, a fost aleasă de unele entități mai mult sau mai puțin oculte, însă deosebit de periculoase pentru democrația fragilă in care trăim, drept moment al “încheierii socotelilor” sau altfel spus, al “reglării conturilor” Campania furibunda prin care era prezentată drept iminentă invazia rușilor în Ucraina, vorba unuia, parcă – l invitau pe Putin să atace, să nu cumva să – l creadă ăștia “pampalau” nu a fost decât “praf în ochii proștilor”, atacul Ucrainei, urmând să creeze ocazia unor interventii spectaculoase și ireversibile ce ar fi modificat radical realitatea cunoscută. Trec peste prezentarea răului “suprem” fie sub forma unei organizații reptiliene, fie evreiești, fie combinată, repet eu unul sunt destul de sceptic în legătură cu aceste aspecte ale stării prin care trecem ca planetă, însă nu pot nega faptul că “ceva” ceva destul de urât și periculos, se află în spate”, a scris fondatorul S.O.S. România.

Miștocăreală ieftină la adresa ucrainenilor și a Maiei Sandu

Un alt fondator, Maricel Viziteu, a ieșit în evidență după anunțul lui Șoșoacă cu privire la alăturarea în S.O.S. Într-o postare plină de greșeli gramaticale elementare, acesta face un apel către cetățeni pentru a se alătura partidului.

Mesajul preluat fără modificări a lui Viziteu:

„Începând de astăzi,doamna senator Diana Iovanovici Șoșoacă este membru al partidului,, S,O,S, România „.al cărui membru fondator sunt!!!

Vă așteptăm pe toți cei care ne suatinet și doriți să luptați alături ne no, i pentru a înlătura trădătorii să vă înscrieți in partidul care va reda românilor. Demnitatea și Onoarea, furată de cei care au adus România în pragul dezastrului!!! ”, a scris acesta pe Facebook. Câteva zile mai târziu, acesta și-a șters postarea.

Maricel Viziteu FOTO Facebook / Maricel Viziteu

Aceasta nu este singura postare controversată a lui Viziteu pe Facebook. El deține numeroase mesaje anti UE și promovează diverse teorii ale conspirației.

„Atenție!!! Se strânge lațul....Minciuna va expira in curând!!! Totul are legătură cu liliacul și cu maimuța.... Raportul Rusiei de la Consiliul de Securitate al ONU va trimite SUA și UE în ghenele istoriei omenirii!!! ”, scrie acesta.

Totodată, Viziteu a lansat și zeci de mesaje batjocoritoare la adresa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, la care se referă cu apelativul „Zdrenenski”, și pune la îndoială existența unei crize de refugiați ucraineni.

„Gara de Nord București: Corturi goale, polițiști, pompieri,personal medical, corturi goale,doar un singurcort,,ocupat cu niște haine second hand....Cu alte cuvinte circ și foame....mare foame ....de bani...A sosit circul ... bă băieți....circul de la gară ...cu clovni....cu tot .. Slava....”, a relatat Viziteu.

Într-un alt mesaj Viziteu lansează o odă premierului ungar Viktor Orban și dă de înțeles că Ucraina este cea care alimentează războiul cu Ucraina. Nici președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nu scapă de batjocora fondatorului partidului din care face parte Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, fotografiată la Ambasada Rusiei, la două zile după ce a obținut un mandat de europarlamentar VIDEO
Diana Șoșoacă, fotografiată la Ambasada Rusiei, la două zile după ce a obținut un mandat de europarlamentar VIDEO
După ce a reușit să câștige un mandat de europarlamentar, prima apariție publică a Dianei Șoșoacă a fost la Ambasada Rusiei din București. Nu este prima oară când președinta...
Diana Șoșoacă, inclusă de Politico în topul "celor mai trăsniți" europarlamentari: „Politiciana română preferată a Rusiei”
Diana Șoșoacă, inclusă de Politico în topul "celor mai trăsniți" europarlamentari: „Politiciana română preferată a Rusiei”
Diana Șoșoacă a fost inclusă de Politico într-o listă a celor mai „trăsniți și ciudați” europarlamentari care au câștigat un mandat de europarlamentar la alegerile din 9 iunie....
#Diana Sosoaca, #partid sosoaca, #SOS Romania, #maricel viziteu, #gabriel gib, #teorii ale conspiratiei, #daci , #Stiri Diana Sosoaca
  1. Schimbare la 180 de grade. Cum s-a modificat discursul lui Klaus Iohannis despre PSD. Politolog: „Nu a spus niciodată ceva din capul lui”
  2. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  3. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
  4. Un nou candidat la prezidențiale își face apariția. „Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”
  5. Un nou protest pentru renumărarea voturilor de pe 9 iunie, organizat în Piața Victoriei. Ce transmit organizatorii participanților
  6. Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
  7. Mircea Geoană, discurs cu iz electoral: ”România are nevoie să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate”
  8. George Simion, despre candidatura pentru funcția de președinte al României: „Am făcut multe greşeli, dar am fost capabil să ajung până aici”
  9. Un lider liberal în plin elan propagandistic. Florin Roman: ”Rezultat fabulos pentru PNL la alegerile locale”
  10. Ciprian Ciucu, primarul de la Setorul 6, îl vede pe Nicolae Ciucă la Cotroceni: ”E un om bun, un om bine-intenţionat. Nu e un ticălos”