Diana Șoșoacă prezentă la un eveniment al Ambasadei Rusiei la București. Senatoarea a fost însoțită de soțul ei și Adrian Severin FOTO

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 10:37
5260 citiri
Diana Șoșoacă prezentă la un eveniment al Ambasadei Rusiei la București. Senatoarea a fost însoțită de soțul ei și Adrian Severin FOTO
Diana Șoșoacă (prima din stânga) a fost surprinsă într-o poză de grup la un eveniment al Abasadei Rusiei în București FOTO Facebook / Ambasada Rusiei la București

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a fost prezentă joi seară, 3 noiembrie, la recepția organizată de Ambasada Rusiei la București cu ocazia zilei Unității Naționale a Federației Ruse.

Șoșoacă a fost însoțită la eveniment de către soțul acesteia, dar și de către fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat pentru coruție. Acesta din urmă a lansat și el de-a lungul vremii o serie de mesaje pozitive vizavi de Rusia. În cel mai recentă postare pe Facebook, acesta susține că este „inacceptabil ca pe teritoriul României să fie folosit pentru inițierea de operațiuni militare ofensive împotriva unor state cu care nu suntem în război".

Conform Ambasadei Rusiei în România, printre invitați s-au numărat „reprezentanți ai Parlamentului României, ai partidelor politice extraparlamentare, mediilor academice, organizațiilor neguvernamentale, inclusiv Asociația de prietenie româno-ruse, ai mass-media, precum și ai asociațiilor de compatrioți ruși, inclusiv Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Romano-Rusă, Obștea Cazacilor din România, Uniunea Rușilor Subcarpatici, filiale regionale ale Comunității Rușilor Lipoveni din România, Asociația "Lumea Noastră”, Grupul de Prieteni lui Vladimir Vîsotski și alții”.

În discursul său din cadrul evenimentului, ambasadorul Rusiei la București Valeri Kuzmin a folosit mai multe elemente de propagandă rusească. Acesta a vorbit despre provocări „la adresa intereselor naționale legitime ale Patriei (n.r. Federația Rusă), precum și despre „neonazismul ucrainean”.

„Și astăzi, a declarat diplomatul, aceste tradiții s-au manifestat în mod clar în timpul operațiuni militare speciale în Ucraina, în care Rusia este nevoită să reziste nu numai forțelor renaște ale neonazismului ucrainean, ci și încercărilor Statelor Unite și ale vasalilor săi din NATO de a-și păstra prin orice mijloace hegemonia mondială, care este iremediabil un lucru al trecutului”, a notat Kuzmin.

Mai apoia cesta a preluat un mesaj al ministrului rus de Externe în care precizează că misiunea prioritară a Kremlinului este de a „preveni orice ciocnire militară între puterile nucleare”.

Propagandă rusească propagată de Șoșoacă

Propagandiștii ruși au distribuit pe rețelele de socializate un live făcut de Diana Șoșoacă, în care senatoarea declară că războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu este treaba NATO.

În videoclipul respectiv, Șoșoacă îl amenință pe președintele Klaus Iohannis cu închisoarea pentru înaltă trădare și critică decizia privind trimiterea trupelor SUA în țara noastră.

”E treaba lor ce fac acolo (Rusia și Ucraina - n.r.). Nu e nici problema României, nici a lui NATO, nici a Uniunii Europene. (...) De aceea, ce vreți să faceți voi, inclusiv NATO, iar proștii noștri de conducători răspund la ordine, este un act de înaltă trădare față de România. Dacă îndrăzniți să băgați România în război, și noi vă vom băga în închisoare pentru înaltă trădare”, i se adresează Diana Șoșoacă președintelui Klaus Iohannis în postarea de pe pagina ei de Facebook.

La finalul anului 2021, Sputnik, organul de propagandă al Rusiei în România, o nominaliza pe Șoșoacă drept „omul politic al anului 2021”.

Totodată, la finalul lunii martie, Șoșoacă a condus o delegație de parlamentari care s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse, Valery Kuzmin, pentru un memoriu privind neutralitatea României în războiul din Ucraina.

Rusia îl supune pe laureatul Nobel Oleg Orlov la tratamente inumane în închisoare, acuză grupul Memorial FOTO/VIDEO
Rusia îl supune pe laureatul Nobel Oleg Orlov la tratamente inumane în închisoare, acuză grupul Memorial FOTO/VIDEO
Organizaţia Memorial a avertizat că sănătatea liderului său aflat în închisoare, Oleg Orlov (70 de ani), se deteriorează, acuzând autorităţile penitenciare că îl supun pe acesta unor...
Reprimarea presei anti-Putin se accentuează după moartea lui Navalnîi: Cinci jurnaliști ruși au fost arestați în toiul nopții VIDEO
Reprimarea presei anti-Putin se accentuează după moartea lui Navalnîi: Cinci jurnaliști ruși au fost arestați în toiul nopții VIDEO
Cinci jurnalişti care lucrează pentru media independente au fost arestaţi miercuri seara şi joi în Rusia, unde represiunea împotriva oricărei contestări a puterii se amplifică, informează...
#Diana Sosoaca, #Rusia, #ambasada Rusiei, #propaganda rusia in romania, #Valeri Kuzmin , #Stiri Diana Sosoaca