Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”

Marti, 21 Martie 2023, ora 15:16
12846 citiri
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Diana Șoșoacă FOTO captură video

Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina.

Tratatul a fost semnat la Constanța, pe 2 iunie 1997.

În propunerea legislativă, Șoșoacă cere denunțarea Tratatului și anexarea unor teritorii care acum aparțin Ucrainei.

”Art. 2

În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Art. 3

România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, se arată în documentul depus de Șoșoacă, făcut public de istoricul Mădălin Hodor.

În postarea de pe Facebook, acesta concluzionează: ”Nu îmi dau seama dacă respectiva ar trebui închisă pentru trădare sau internată pentru tratament...în regim de urgență desigur.”

#Diana Sosoaca, #anexare teritorii ucraina, #proiect lege , #Stiri Diana Sosoaca