Șoșoacă, derapaj grav în parlament la adoptarea declarației după un an de război în Ucraina: „Nazismul este în floare” VIDEO

Marti, 07 Martie 2023, ora 15:53
11511 citiri
Șoșoacă, derapaj grav în parlament la adoptarea declarației după un an de război în Ucraina: „Nazismul este în floare” VIDEO
Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a fost prezentă în trecut la mai multe evenimente organizate de ambasada rusă în București FOTO Facebook/ Diana Șoșoacă

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a făcut o nouă serie de derapaje grave în plenul parlamentului de marți, 7 martie, când s-a adoptat Declarația la împlinirea unui an de la declanșarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Declaraţia a fost adoptată cu 285 de voturi pentru, 5 contra şi 2 abţineri. Dezbaterile din plen s-au transformat în scandal, după declaraţiile senatorului independent Diana Şoşoacă, care a comis o nouă serie de derapaje și dezinformări grave.

„Iohannis aprobă toate solicitările care vin ca răspuns a unor provocări. Provocări a cui? Ucraina nu este stat membru NATO. Ceea ce se întâmplă acolo e un conflict între SUA și Rusia iar România este folosită ca teatru de război, iar românii vor fi folosiți în curând drept carne de tun, așa cum au fost folosiți românii din Ucraina (...)

Care este motivul pentru care niciuna dintre părțile implicate nu dorește negocieri pentru pace? Când spui pace ești făcut putinist. Dar voi că vreți război nu sunteți hitleriști? Nazismul este în floare. Ce faceți cu teritoriul României este un act de trădare. Nu suntem alături de Ucraina, nici de Rusia, nici de SUA și nici de NATO”, a transmis Șoșoacă.

Prima intervenție a senatoarei începe la minutul 8:

VIDEO Facebook / Diana Șoșoacă

Mai departe, aceasta l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că ar servi „interesele Austriei și Germaniei, care vinde țara pentru un post la NATO”. Senatoarea a spus că ”mai avem un pas şi vom fi solicitaţi probabil după o lună de la intrarea în război, încălcând Constituţia, să aprobăm intrarea României în război”. ”Un război în care România va fi folosită doar ca teatru de operaţiuni”, a mai spus ea.

Dianei Şoşoacă i-a fost oprit microfonul în timpul intervenţiei.

Pavel Popescu, de la PNL, a intervenit şi el afirmând că ”este de datoria noastră minimă, morală, ca de fiecare dată când auzim astfel de cuvinte, ca cele care au fost rostite public, să ieşim public şi să fim de partea bună a istoriei, de partea adevărului”.

”Este absolut inacceptabil ca nişte colegi care vin dintr-un soi de hemoragie, aici, zilnică, din Ambasada Rusiei, şi vreau să clarific acest lucru, informaţie publică. Colegii care au vorbit se duc săptămânal, lunar, în Ambasada Rusiei, în casa celor care îl validează pe criminalul Putin în acest război”, a spus el, precizând că ”ceea ce fac unele partide politice din România şi unii politicieni absolut iresponsabili, astăzi, de la pupitrul Parlamentului, este un rău mult mai mare decât ne putem imagina”.

”Este la fel ca şi cum aţi arunca o grenadă, stimată doamnă senator, pentru că ceea ce se spune de la pupitrul Parlamentului este atât de toxic încât nu ştiu dacă noi realizăm cu adevărat. Orice partid politic, orice lider al unui partid, orice politician din acest Parlament care are curajul, în vreun fel, direct sau indirect partea Federaţiei Ruse, care calcă în picioare poporul ucrainean, are pe mâinile sale sângele celor care mor zilnic acolo”, a arătat Pavel Popescu.

Liderul AUR a intervenit şi el: ”Domnul Pavel Popescu poate face parte din categoria analfabeţilor funcţionali care nu sunt în stare să înțeleagă un discurs. Şi dumneavoastră sunteţi în categoria extremistă care vrea să pună pumnul în gură unora şi altora. Trebuie să liniştim de la tribuna Parlamentului toţi românii, nu, nu intrăm în război, nu ne trimitem copiii la război. Românii au fost speriaţi mult prea mult, de pandemie, de crize repetate, nu ne trimite nimeni într-un război care nu e al nostru”, a spus Simion.

Liderul AUR a arătat că formaţiunea sa a cerut ca în declaraţia Parlamentului să fie introdusă situaţia etnicilor români din Ucraina, respectiv necesitatea de a proteja patrimoniul şi biodiversivitatea u Deltei Dunării.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a afirmat că textul declaraţiei Parlamentului este scris de el. ”Este scris pentru că era necesar, este un element de poziţie constantă a statului român, dincolo de suişurile şi coborâşurile din ultimele zile. Aşa încât, atunci când statul român are de afirmat un interes major trebuie să îl afirme, nu iraţional, nu urlând”, a afirmat senatorul PSD.

”Multă fanfaronadă şi multe muşte la arat la declaraţia aceasta pe care a adoptat-o Parlamentul României”, a spus şi deputatul USR Dan Barna.

El a spus că ”declaraţia aceasta pentru care vă rupeţi toţi cămaşa astăzi a fost depusă de USR acum mai bine de două săptămâni. (..) Aşează Parlamentul României în rând cu Parlamentele Europei”, a mai spus Barna, fiind huiduit de parlamentarii din bănci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Zelenski anticipează o intensificare a acțiunilor ofensive ale Rusiei în următoarele săptămâni. ”Nebunia Kremlinului este în continuare nemăsurată” VIDEO
Zelenski anticipează o intensificare a acțiunilor ofensive ale Rusiei în următoarele săptămâni. ”Nebunia Kremlinului este în continuare nemăsurată” VIDEO
Volodimir Zelenski, preşedintele ucrainean a declarat luni seara, 15 aprilie, în discursul său adresat naţiunii, că are informaţii de la serviciile sale de secrete potrivit cărora Rusia va...
#Diana Sosoaca, #razboi Ucraina, #scandal parlament , #Stiri Diana Sosoaca