Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru unirea României cu Moldova și pentru anexarea unor teritorii din Ucraina

Vineri, 31 Martie 2023, ora 14:42
6929 citiri
Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru unirea României cu Moldova și pentru anexarea unor teritorii din Ucraina
Diana Șoșoacă, senator FOTO Hepta

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru unirea României cu Republica Moldova. În plus, fosta membră AUR susține că România ar trebui să negocieze acest lucru la pachet cu anexarea teritoriilor din Ucraina.

Ucraina a anunțat deja că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, ca „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Șoșoacă a depus inițiativa legislativă la Senat vineri, 31 martie, fiind intitulată "Lege privind unirea României cu Republica Moldova" și a solicitat adoptarea acesteia în procedură de urgență, potrivit Hotnews.

Textul propunerii legislative

„Art. 1: Parlamentul României reiterează atașamentul faţă de prevederile Actului final al Conferinței C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.

Art. 2: Parlamentul României decide unirea României cu Republica Moldova.

Art. 3: Parlamentul României abilitează guvernul țării sa înceapă de urgență, imediat, negocieri cu autorităţile de la Chișinău pentru definitivarea unirii cu Republica Moldova.

Art 4: După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile internaționale competente, Guvernul Republicii Moldova, U.S.A., N.A.T.O., O.N.U, U.E., pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”.

„Niciodată nu am fost la masa tratativelor, ci mereu am suportat deciziile altora. În contextul actual, când deja se preconizează negocieri pentru refacerea unor mari teritorii din interese economice și politice, România trebuie să își joace cartea inteligent, cu mult curaj și aplomb, alături de marile puteri. Demersul subsemnatei deschide negocierile la masa mai marilor lumii, pentru reîntregirea României mari, prin unirea cu Republica Moldova și a teritoriilor deținute ilegal de Ucraina, mai ales în virtutea Rezoluției Congresului American 148 din 28 iunie 1991 care menționa sprijinul pentru recuperarea Bucovinei de Nord”, a scris Diana Șoșoacă în expunerea de motive.

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut recent și anexarea prin lege a teritoriilor din vechiul regat al României, care acum sunt în Ucraina. Drept reacție, la câteva zile după, Ucraina a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, ca „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

#Diana Sosoaca, #proiect lege, #unire Romania Moldova, #anexare teritorii ucraina , #Stiri Diana Sosoaca