Diana Șoșoacă a ajuns vedetă în presa din Italia. Senatoarea a fost comparată cu Hannibal Lecter

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 22:44
5737 citiri
Diana Șoșoacă a ajuns vedetă în presa din Italia. Senatoarea a fost comparată cu Hannibal Lecter
Senatoarea Diana Șoșoacă a atras atenția presei străine FOTO Digi24

Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns subiectul presei din Italia, care o compară cu Hannibal Lecter.

Asocierea facilă a fost făcută de jurnaliștii italieni după ce senatoarea s-a prezentat în plenul Parlamentului României cu o botniță pe față și a lansat mai multe mesaje controversate.

Senatoarea este descrisă de către jurnaliștii italieni ca fiind un politician de extremă dreapta, care are un discurs agresiv împotriva vaccinării și împotriva UE.

„Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter şi o atitudine discursivă agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Şoşoacă s-a remarcat la ultima şedinţă prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod categoric neconform”, scrie Periodico Italiano.

Jurnaliștii mai amintesc modul în care senatoarea și-a câștigat popularitatea anul trecut, începând cu poziții publice dure împotriva măsurilor de restricție ale autorităților în contextul pandemiei de Covid-19.

„Ultima dintre 'ideile' parlamentarului extremist a fost să se prezinte la discuţia din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter şi haine tradiţionale româneşti. Un simbol al protestului. (...) Fotografia a făcut înconjurul internetului”, mai notează Periodico.

Într-un final, jurnaliștii italieni explică modul în care partidele de extremă dreaptă au ajuns să câștige din ce în ce mai mult teren în România și amintesc că țara noastră are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa. Totodată, materialul amintește și despre problemele din spitalele românești, lipsa de oxigen sau ieșirile publice ale mai multor preoți care au avut poziții antivaccin.

Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor au fost anulate de Parlament, preşedinte şi Guvern.

"Constituţia este Biblia Românilor. De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României. În ultimii 2 ani aţi omorât-o. (...) Nu puteţi cere schimbarea Constituţiei, pentru că pe această Constituţie aţi jurat în acest mandat nu să o schimbaţi, ci să o respectaţi. Nu este posibil ca această Constituţie care v-a adus aici, cu toate drepturile pe care le aveţi şi obligaţiile adiacente, să fie încălcată de voi, să cereţi să fie schimbată, în condiţiile în care nici pe aceasta nu o respectaţi. (...) I-am cerut lui Sfântului Nicolae să-mi dea un cadou de aniversarea Constituţiei. Asta mi-a lăsat. Este o botniţă, prin care Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale au fost anulate de către Parlament, preşedinte şi Guvern", a afirmat Diana Şoşoacă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Diana Sosoaca, #senator diana sosoaca, #diana sosoaca presa straina, #extremism romania, #partide dreapta Romania, #antivaccinisti , #Stiri Diana Sosoaca