Teoriile conspiraționiste "țesute" în ploaie de fanii Dianei Șoșoacă: Senatoarea, "scoasă pe tușă" când parlamentul discută despre SRI

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 17:58
13188 citiri
Teoriile conspiraționiste "țesute" în ploaie de fanii Dianei Șoșoacă: Senatoarea, "scoasă pe tușă" când parlamentul discută despre SRI
Diana Șoșoacă a lăsat treburile din Parlament pentru a veni, luni, să își susțină soțul bătăuș la Parchet FOTO: Ionuț Mureșan

Silvestru Șoșoacă – soțul senatoarei independente Diana Șoșoacă – a fost pus sub control judiciar în dimineața zilei de luni, 13 decembrie, de către procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Șoșoască este acuzat de ultraj, după ce a lovit un polițist pe care tot el în chemase să intervină.

Incidentul s-a petrecut vineri, 10 decembrie, când soții Șoșoacă s-au întâlnit cu niște jurnaliști străini cu scopul de a le acorda un interviu. Surse din anturajul senatoarei Șoșoacă au declarat pentru Ziare.com că era vorba de persoane care s-au recomandat a fi jurnaliști italieni.

Suspiciunile Dianei Șoșoacă cu privire la aceștia s-ar fi iscat atunci când a observat că persoanele respective vorbeau în engleză, nu în italiană, astfel că le-a adresat întrebări amănunțite.

Situația a degenerat, iar sursele citate susțin că persoana care se prezenta a fi jurnalistă ar fi bruscat-o pe Diana Șoșoacă, astfel că soțul senatoarei a chemat Poliția.

La venirea oamenilor legii, conflictul s-a intensificat în loc să se aplaneze, iar de aici există două versiuni: Silvestru Șoșoacă susține că el a fost agresat și lovit cu capul de perete de către un polițist, procurorii spun că soțul senatoarei a fost cel care a dat de perete cu polițistul.

Întreagul incident petrecut vineri se va tranșa în justiție, astfel că luni, 13 decembrie, Silvestru Șoșoacă s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a da detalii cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Silvestru Șoșoacă a fost audiat timp de mai multe ore la Parchetul Judecătoriei 1, la capătul cărora a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, semn că procurorii au apreciat că el nu este victimă, ci agresor.

Procurorii: Silvestru Șoșoacă nu este victimă, ci agresor

Procurorii de la PJS1 au emis un comunicat în care scriu că Silvestru Șoșoacă este urmărit penal pentru ultraj și au descris, pe scurt, ce s-a întâmplat în imobilul deținut de soții Șoșoacă.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin interediul unui apel la serviciul de urgență 112, s-a solicitat intervența organelor de poliție la un imobil de pe raza Sectorului 1, București. În momentul în care organelle de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, se arată în comunicatul PJS1.

Mai mulți susținători ai Dianei Șoșoacă s-au strâns luni, 13 decembrie, în fața sediului PJS1, pe o ploaie sâcâitoare, în timp ce soțul senatoarei dădea cu subsemnatul în fața procurorilor. Prezentă la fața locului a fost și Diana Șoșoacă, care și-a amânat programul în Senat pentru a-și susține soțul.

Diana Șoșoacă a refuzat să răspundă înrebărilor adresate de Ziare.com. Susținătorii acesteia ne-au declarat că lucrurile ar fi stat exact pe dos, anume că Diana și Silvestru Șoșoacă ar fi fost victimele în toată acestă poveste.

Cum Diana Șoșoacă are susținători care au făcut o pasiune pentru teoriile conspirației, n-a trecut mult până nu au apărut și asemenea „variante de lucru”:

  • Diana Șoșoacă a fost victima unei conspirații pusă la cale în străinătate, pentru a fi scoasă din Parlament exact când aleșii au pe masă legi care privesc activitatea SRI.
  • Silvestru Șoșoacă este victima oamenilor legii, ca răzbunare pentru opoziția pe care senatoarea o face față de „dictatura medicală din România”.

După câteva ore de dezbateri, în ploaie, în fața sediului Parchetului, mulți au conchis că adevărul ar putea fi format din ambele variante de mai sus.

Diana Șoșoacă, alături de Donald Trump pe tricourile susținătorilor

Diana Șoșoacă a fost nevoită să poarte mască de protecție ori de câte ori intra în sediul Parchetului pentru a afla ce face soțul ei.

De fiecare dată când ieșea, Diana Șoșoacă era înconjurată de susținătorii ei, care o acoperau cu 2 steaguri și 3 umbrele, așa încât televiziunile să nu o poată surprinde în imagini.

De departe, cea mai ferventă susținătoare a Dianei Șoșoacă era o femeie în vârstă, care le striga tuturor reporterilor - indiferent de instituțiile de presă la care lucrau - că sunt „plătiți de Raed Arafat”, că „au ucis oameni”, că și-au „vândut țara, sufletul și meseria”.

O altă doamnă în etate a venit la Parchet cu o pungă de medicamente despre care susținea că trebuie să le ia după ce s-a vaccinat și a dezvoltat reacții adverse.

Un alt individ își luase în serios rolul de a-i proteja imaginea publică a senatoarei Diana Șoșoacă și s-a gândit să o „ascundă” de camerele video. A avut nevoie de 2 drapeluri naționale și 3 umbrele de ploaie.

Bărbatul purta o geacă de iarnă, peste care și-a tras un tricou cu imprimeuri: pe față o cruce, iar pe spate un colaj cu imaginea Dianei Șoșoacă și a lui Donald Trump, peste care era scris mesajul: „Împreună pentru libertate”.

În timpul ședinței de la parchet s-a mai întâmplat un incident, redat într-un comunicat al Jandarmeriei. În plus, mai mulți dintre suporterii familiei Șoșoacă au fost amendați:

"În data de 13 decembrie a.c., mai multe persoane s-au adunat în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a-și exprima susținerea față de un bărbat care lua parte la procedurile judiciare.

Pe timpul ieșirii persoanei în cauză din sediul instituției, o persoană a fost lovită de camera de filmat a unei echipe de televiziune. Cu privire la această situație, verificările au fost preluate de Poliția Capitalei.

Jandarmii, prezenți la fața locului pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, au constatat încălcări ale Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, motiv pentru care au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei", se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Reamintim că acesta este al doilea dosar penal deschis de procurori în urma unui scandal în care este implicată Diana Șoșoacă.

Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19 după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare.

Diana Șoșoacă a blocat, în 8 septembrie, activitatea unui centru de vaccinare din comuna Răchiteni (Iași) care se afla în scenariul roșu. În ziua respectivă, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a vaccinat nimeni.

În 4 septembrie, ușile centrului au fost blocate de un grup de protestatari anti-vaccinare conduși de parlamentarul Diana Șoșoacă.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă secondată de susținători. Diana Șoșoacă a făcut și o transmisie live pe Facebook din comuna despre care susține că e circumscripția ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că, după ce au anunțat listele comune, PSD și PNL au căzut cu zece procente în sondajele interne ale Alianței Dreapta Unită. Într-un interviu la RFI,...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Diana Sosoaca, #ultraj, #urmarire penala, #Silvestru Sosoaca , #Stiri Diana Sosoaca