Cea mai recentă aberație de la Șoșoacă: proiect de lege care prevede pedepsirea „antiromânismului” cu 10 ani de închisoare

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 13:29
7829 citiri
Cea mai recentă aberație de la Șoșoacă: proiect de lege care prevede pedepsirea „antiromânismului” cu 10 ani de închisoare
Senatoarea independentă Diana Șoșoacă FOTO Hepta

Un proiect de lege inițiat de senatoarea independentă Diana Șoșoacă, care prevede pedepsirea „antiromânismului” cu închisoare până la 10 ani, intră în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților.

Șoșoacă cere pedepsirea cu până la 5 ani a celor care scriu știri sau distribuie informații, materiale antiromanești.

Pe 8 noimebrie Senatul a respins legea senatoarei Șoșoacă, iar proiectul a ajuns la Camera Deputaților care este cameră decizională, scrie Digi24.

Ce prevede proiectul de lege

Fapta unei persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antiromânești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

Distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de știri și informații, materiale antiromanești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani și interzicerea unor drepturi.

Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum și deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antiromanești constituie infracțiune și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. De asemenea, „constituie infracţiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi inițierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiromânesc, precum și aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, prevede proiectul de lege inițiat de Diana Șoșoacă.

În expunerea de motive Diana Șoșoacă face referire la Emil Cioran, Nicolae Iorga, Mircea Eliade, Grigore Vieru sau Mihai Eminescu.

„Antiromânismul declarativ e un prim simptom al unor posibile evoluții politice îngrijorătoare. În forma sa activă, acută, favorizată de un context propice, antiromânismul se va concretiza previzibil în acțiuni agresive, îndreptate contra ordinii constituționale și a siguranței naținale”, a precizat Șoșoacă în expunerea de motive a proiectului.

„Prezenta iniţiativă legislativă se impune a fi adoptată având în vedere discriminările și jignirile la care sunt supuși românii atât în străinătate, cât și pe plan naţional, atât de către străinii care ne vizitează, cât, mai ales, de minorităţi sau chiar de către românii lipsiţi de orice normă de civilizaţie și respect la adresa României și a cetăţenilor români”, a mai menționat Șoșoacă.

#proiect lege, #Diana Sosoaca, #stiri, #pedeapsa, #inchisoare, #lege antiromanism, #lege sosoaca , #Stiri Diana Sosoaca