Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

1.000 de romani au depus CV-uri pentru angajare la bursa din Spania

Luni, 14 Aprilie 2008, ora 15:42
2904 citiri
1.000 de romani au depus CV-uri pentru angajare la bursa din Spania

Aproximativ o mie de romani, din cei 1.300 care au participat la bursa de slujbe, organizata in Spania, au depus CV-uri de angajare in Romania, iar o cifra exacta a celor care intentioneaza sa se intoarca in tara va fi cunoscuta in cateva zile, dupa centralizarea datelor, anunta NewsIn.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse (MMFES), Akos Derzsi, a declarat ca in cele doua zile ale evenimentului organizat de autoritatile romane in Castellon de la Plana, Spania, au venit aproximativ 1.300 de muncitori romani.

Din acestia, in jur de o mie au cerut formulare pentru a-si completa CV-ul, pe care l-au depus atat la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cat si la angajatorii privati prezenti la bursa.

Derzsi a precizat ca cel mai mare succes al actiunii din Spania a fost campania de informare, atat in ceea ce priveste drepturile la pensie si la asigurari de sanatate la intoarcerea in tara, cat si modalitatea de a atrage bani europeni pentru deschiderea unei afaceri.

"Formularele cu informatii pe aceste doua subiecte s-au terminat foarte repede, ceea ce ne face sa credem ca romanii sunt interesati sa se intoarca in tara.

Faptul ca romanii au fost foarte interesati de deschiderea unei afaceri inseamna ca au incredere in mediul de afaceri din Romania si ca vor sa-si utilizeze cunostintele de acolo pentru a pune pe picioare ceva aici", a spus Derzsi.

Reprezentantul MMFES declara ca, in prima zi a bursei din Spania, domeniile in care au fost solicitate cele mai multe locuri de munca au fost constructiile si serviciile, iar cererea salariala a fost cuprinsa intre 500 si 1.500 de euro.

Derzsi a mai explicat ca acest moment a fost unul oportun pentru a le fi prezentate muncitorilor oferta de locuri de munca din Romania in constructii, pentru ca acest domeniu este in regresie in zona Castellon de la Plana si multi romani ar putea ramane someri in viitor.

Ministerul Muncii si ANOFM au organizat, sambata si duminica, in Castellon de la Plana, Spania, o bursa de slujbe la care au fost disponibile peste 11.000 de locuri de munca, pentru romanii care vor sa se intoarca in tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un deficit tot mai mare – TradeVille
Un deficit tot mai mare – TradeVille
Piața Rezidențială Din București Îngrijorează Analiștii Piața construcțiilor rezidențiale din București a înregistrat un declin îngrijorător, de 41%, in primele doua luni ale anului,...
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#romani, #cv, #angajare, #bursa, #Spania , #diaspora romana