13 lei maltratati in Romania si-au gasit o noua locuinta in Marea Britanie

Luni, 24 Mai 2010, ora 23:18
1553 citiri
13 lei maltratati in Romania si-au gasit o noua locuinta in Marea Britanie
Foto: BBC

13 lei care au fost salvati de conditiile mizere de viata in care isi duceau traiul de zi cu zi intr-o gradina zoologica din Romania au facut luni primii pasi in noua lor "locuinta", din Marea Britanie.

Leii au fost adusi de la gradina zoologica din Oradea in parcul Yorkshire Wildlife, din Doncaster, in februarie, informeaza BBC .

Dupa ce au fost tinuti trei luni in carantina ei au fost luni lasati sa iasa afara, iar pentru multi dintre ei este pentru prima data cand calca pe iarba. In Romania aproape cinci animale sunt tinute in trei metri patrati si au o podea de metal.

Daiana Ghender, directorul gradinii zoologice din Oradea, a spus ca este foarte, foarte fericite de noua viata a leilor.

"A fost foarte emotionant pentru mine sa ii vad ca au facut primii pasi pe iarba dupa ce au locuit toata viata lor intre patru pereti", a declarat aceasta.

Directorul parcului Yorkshire Wildlife, Cheryl Williams, a spus si el ca a fost coplesit cand a vazut cat de curiosi si relaxati sunt cei 13 lei in noua lor casa.

"Angajatii au facut tot ce au putut dar este evident ca intr-o tara atat de saraca si conditiile sunt proaste. Nu au fost conditii extraordinare pentru ei. Pentru prima data acum au putut sa fuga cat de tare i-a tinut picioarele", a declarat acesta.

#lei romania Oradea, #adoptati Marea Britanie , #diaspora romana