Ambasada Romaniei la Londra are datorii de 200.000 de lire sterline

Sambata, 01 Martie 2008, ora 14:13
3052 citiri
Ambasada Romaniei la Londra are datorii de 200.000 de lire sterline

Ambasadele mai multor tari, printre care si cea a Romaniei, datoreaza bugetului Londrei nu mai putin de 10 milioane de lire sterline, informeaza cotidianul britanic The Guardian.

Potrivit acestuia, banii provin din neplata taxei pentru descongestionarea traficului in centrul capitalei britanice, precum si din diferite amenzi rutiere.

Ambasada Romaniei la Londra se numara printre reprezentantele diplomatice care inregistreaza datorii mari la bugetul Capitalei britanice, datoriile tarii noastre ridicandu-se la 203,740 de lire sterline (peste 260.000 de euro).

Ambasada Statelor Unite detine insa recordul in ceea ce priveste sumele datorate, care se ridica, potrivit ziarului britanic, la peste 2 milioane de lire sterline, provenind din taxa de 8 lire/zi pentru circulatia in centrul orasului si amenzi rutiere.

Conform datelor furnizate de Transport for London, in baza unei cereri formulate in baza legii privind accesul la informatii, 20 de ambasade datoreaza municipalitatii peste 10 milioane de lire.

Ambasada americana se afla in disputa cu Primaria Londrei din iulie 2005, cand, in baza instructiunilor Departamentului de Stat, a declarat ca taxa pentru circulatia in centrul Londrei este ilegala, in conformitate cu Conventiile de la Viena, si a cerut personalului diplomatic sa nu o mai achite.

Un purtator de cuvant al Primariei Londrei a declarat ca guvernul britanic a stabilit ca suma de 8 lire reprezinta un tarif pentru un serviciu, respectiv descongestionarea traficului, si nu o taxa. "Acest lucru inseamna ca diplomatii nu sunt scutiti de plata acesteia", a adaugat el.

Cel mai mare datornic, dupa ambasada americana, este reprezentanta Japoniei, care ar avea de dat peste 1 milion de lire sterline. Inaltul comisariat nigerian se afla pe locul al treilea, cu o datorie de 982.350 de lire, acesta fiind urmat de ambasadele Rusiei, cu 912.360 lire, si Germaniei, cu 828.170 de lire

Printre primele 20 de ambasade care figureaza ca avand datorii catre municipalitate se numara si cele ale Frantei (263.200 de lire), Poloniei (249.000 de lire), Spaniei (184.580 de lire) si Greciei (181.200 lire).

Pozitia Primariei Londrei este sustinuta de Ministerul de Externe, care afirma ca diplomatii britanici aflati la post in Norvegia sau Singapore nu sunt scutiti de plata taxelor de descongestionare a traficului din capitalele acestor tari.

Printre statele care au cele mai mici datorii la bugetul primariei din Londra se numara: Arabia Saudita, cu o datorie de 6.950 de lire sterline, Nigeria, cu 3.850 de lire, Guineea, cu 2.950 de lire, the Emiratele Arabe Unite, cu 2.700de lire, Egipt, cu 2.300 de lire, Qatar, cu 2.250 de lire, si Brunei, cu 2.000 de lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#Londra, #ambasada, #Romania , #diaspora romana