Bebelus roman, pozat in Anglia pe un munte de bani furati

Marti, 22 Iulie 2008, ora 08:50
9274 citiri
Bebelus roman, pozat in Anglia pe un munte de bani furati

Unii parinti daruiesc copiilor lor jucarii sau un animal de companie. Un roman stabilit in Marea Britanie, "specializat" in frade bancare, a ales insa un alt cadou pentru bebelusul lui, scrie Daily Mail.

Romanul, pe nume Adu Bunu, si-a pozat copilul de numai 9 luni, in mijlocul unui teanc de bancnote furate de 10 si 20 de lire sterline.

Bunu, care se crede ca a obtinut peste un milion de lire sterline din falsificarea cardurilor de credit, si-a fotografiat odrasla si a trimis apoi poza rudelor din Romania, ca sa demonstreze cat de usor e sa te scalzi in bani, la propriu, in Anglia, comenteaza Daily Mail.

Romanul, in varsta de 34 de ani, a mintit pana la capat, in momentul in care a fost arestat. A declarat politiei ca banii erau primiti de bebelusul lui drept cadou de botez.

Justificarile i-au fost insa desfiintate de un complet de judecata de la Hull Crown Court.

Romanul a fost condamnat la 5 ani de inchisoare, pentru clonarea a mai bine de 2.000 de carduri si devalizarea conturilor clientilor.

Potrivit cifrelor oficiale, noteaza Daily Mail, romanii sunt responsabili pentru marea majoritate a acestor tipuri de infractiuni. Se crede ca Bunu facea parte dintr-o retea organizata.

Barbatul a venit in Anglia illegal in 2005. Amprentele sale au fost descoperite pe un dispozitiv automat folosit pentru o serie de fraude bancare de proportii, in 2006, in sudul Angliei.

Revenit in Romania, Bunu s-a intors in Anglia dupa 2007, legal, ca cetatean european, alaturi de o tanara sotie stralucitoare si un bebelus nou-nascut.

A pretins ca este pictor si decorator, aflat in cautarea unui loc de munca.

Stabilit intr-un apartament cu trei dormitoare, in Wakefield, West Yorkshire, a reinceput sa falsifice carduri, cu ajutorul complicelui sau Florin Palade, de 33 de ani.

Posesor a doua masini BMW, imbracat de la cei mai cunoscuti designeri, Bunu a fost insa rapid depistat de politisti.

Totul a inceput anul trecut, dupa ce barbatul, prins la volan depasind viteza legala, a oferit politistilor un permis de conducere falsificat.

Oamenii legii au pus cap la cap probele, iar imaginile suprinse de camerele de supraveghere de la mai multe supermarketuri au fost edificatoare.

Bunu si complicele sau calatoreau chiar si cateva sute de kilometri pe zi, pentru a scoate bani de la bancomate diferite. Cu ajutorul unui dispozitiv electronic, cei doi copiau PIN-ul clientilor, si foloseau apoi informatiile pentru a le goli conturile.

La tribunal nu s-a putut dovedi decat furtul a 43.000 de lire sterline. Procurorii spun insa ca prejudiciul este de peste 1 milion de lire.

Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
La Ierusalim a avut loc un eveniment cu participarea personalului militar israelian și a familiei prim-ministrului Benjamin Netanyahu. La sfârșitul serii, soția premierului, Sara Netanyahu, a...
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Este sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințul Louis, fiul Prințului și Prințesei de Wales, a împlinit marți, 23 aprilie 2024, vârsta de 6 ani. Deși s-a crezut că...
#bebelus, #fotografie, #frauda, #carduri bancare, #roman, #anglia , #diaspora romana