Cazul romanilor acuzati de violarea minorei din Roma se complica

Joi, 05 Martie 2009, ora 16:31
2153 citiri
Cazul romanilor acuzati de violarea minorei din Roma se complica

Cazul celor doi romani acuzati de violarea unei minore din Roma, Alexandru Loyos Isztoika si Karol Racz, devine din ce in ce mai complicat dupa ce testele ADN ii disculpa pe acestia, iar pe holurile procuraturii circula un zvon ca Loyos ar fi recunoscut infractiunea la presiunile politistilor romani.

Politistii italieni se disculpa si recunosc ca este posibil ca Alexandru Loyos Isztoika sa fi fost supus la presiuni pentru a marturisi ca a violat o adolescenta de 14 ani la Roma, dar numai de catre agentii romani, anunta Il Tempo.

"Violente, nu, nu au existat, presiuni, poate, presiuni din partea politistilor romani. Romanii sunt terorizati de politistii din tara lor, in mod clar acolo nu este ca la noi", au declarat surse din politie, sub acoperirea anonimatului, precizand ca autoritatile italiene vor numai sa identifice adevaratii autori ai violului.

Desi in presa au aparut, miercuri, informatii conform carora ar exista si un al treilea suspect, fratele lui Loyos, procuratura din Roma a infirmat informatia cateva ore mai tarziu. Cu toate acestea Il Tempo noteaza in editia de joi ca acesta exista, iar numele lui este Ciprian Cioschi.

Loyos l-a caracterizat ca fiind cu trei degete la una dintre maini, asa cum il descrisese victima pe unul dintre agresori si a spus ca este in Romania, unde aparent se afla si in noaptea de Sfantul Valentin. Informatiile de miercuri sustineau ca acesta se afla in aceea noapte in Elvetia.

Racz nu a fost implicat in viol

Avocatul lui Karol Racz (foto), Lorenzo La Marca, a sustinut joi ca de fapt victima a descris o alta persoana si nu pe clientul lui. Chiar si prietenul adolescentei a declarat initial ca agresorii au fost un rom si un arab.

Dupa viol, victima si prietenul acestuia au cerut ajutor intr-un bar, iar unul dintre administratorul localului a alertat politia si ambulanta, anunta si Il Messaggro

Acesta a declarat ca a ramas uimit cand nu a auzit nimic despre un arab, asa cum ii povestise iubitul victimei.

"Imi amintesc clar ca logodnicul mi-a spus ca violatorii erau un rrom si un arab. Era foarte sigur: mi-a explicat ca au vorbit timp de 10 minute, pentru ca inainte le cerusera o tigara. Nu avea indoieli ca a fost vorba de un arab, mi-a spus ca l-a recunoscut foarte bine. Atat de bine, incat am vrut chiar eu sa ma duc sa il caut.

Iar in toata aceasta poveste, m-a uimit faptul ca nu am mai auzit vorbindu-se de un nord-african, pentru ca baiatul a fost clar. Chiar eu le-am spus acest lucru" politistilor, a spus administratorul.

De asemenea, el a predat politiei o haina pe care i-o daduse victimei sa se imbrace pana la venirea ambulantei si care ramasese in bar. Pe aceasta sunt cel putin patru urme de sange, care ar putea contine urme de ADN al agresorilor.

Racz si Loyos au fost arestati in luna februarie, fiind suspectati ca ar fi violat o adolescenta in varsta de 14 ani si l-ar fi batut pe prietenul ei, intr-un parc din Roma.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#recunoaste viol, #presiune politisti romani, #Alexandru Loyos Isztoika, #Karol Racz , #diaspora romana