Daily Mail: Copiii romani, hoti in Marea Britanie

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 09:30
2708 citiri
Daily Mail: Copiii romani, hoti in Marea Britanie

Mai multi copii romani, constransi sa fure in Marea Britanie, au fost eliberati joi, dupa o actiune comuna a politistilor englezi si romani. Minorii fusesera rapiti de o retea de traficanti din tara noastra, care-i obligau sa cerseasca sau sa fure, informeaza Daily Mail. Copiii au fost dusi in adaposturi pana la identificarea familiilor lor din Romania.

In cadrul operatiunii, au fost gasiti 10 copii, iar 24 de suspecti au fost arestati. Zeci de case din Londra au fost luate cu asalt de oamenii legi, care au au confiscat o suma mare de bani si cardurile gasite in posesia adultilor, in majoritate cetateni romani de etnie roma.

Copii erau trimisi in centrul Londrei, unde se oacupau cu furatul din buzunare sau cu clonarea cardurilor. Politia estimeaza ca un singur infractor castiga circa 100.000 de lire sterline anual, bani care erau trimisi in Romania. Potrivit politiei, numarul infactorilor din tara noastra a crescut semnificativ anul trecut.

Autoritatile romane, citate de Daily Mail, sustin ca in Marea Britanie s-ar afla 2.000 de copii romani fortati sa cerseasca. Politia britanica a anuntat ca razia de joi este doar inceputul unei actiuni de amploare, care vizeaza stoparea cresterii dramatice a infractiunilor de pe strazile din Londra, pe care autoritatile o asociaza cu intrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007.

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Doi vecini Ia telefon: - Ce faci, Ioane? - Bine. În Maldive! - În Maldive? Ce faci acolo? - Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu? - Eu în...
#Marea Britanie, #romani, #furt , #diaspora romana